Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Aglientu

Kamperen in een schilderachtige omgeving doe je op de camping in Aglientu. Deze badplaats ligt op het Italiaanse eiland Sardinië en dankt zijn gezicht aan de azuurblauwe baai. Grillige rotsblokken en het witte Vignola Mare Beach maken het plaatje compleet. Vanaf de camping van TUI stap je zo het warme zand op. Neem zeker ook de snorkel mee om octopussen en kreeften tussen de rotsen in de Tyrreense Zee te bewonderen.

Camping Aglientu

Snorkelen in de baai van Aglientu

Kies dit jaar voor een camping Aglientu en de meest fotogenieke plekken van het Italiaanse eiland Sardinië liggen aan je voeten. Aglientu ligt aan de noordkant van het eiland en dankt zijn gezicht aan de azuurblauwe baai vol grillige rotsformaties. Het witte Vignola Mare Beach maakt het schilderachtige plaatje compleet. Omdat de middelgrote camping van TUI aan het strand ligt is dit de ideale plek voor zonliefhebbers. Vergeet niet om een snorkel mee te nemen tijdens de kampeervakantie. Tussen de rotsen leven kreeften en octopussen die je al snorkelend kunt bekijken. Wedden dat de pizza op de camping extra lekker smaakt na de waterpret.

Met de veerboot naar Corsica

Een huurauto bijboeken is aan te raden tijdens de kampeervakantie op de camping in Aglientu. Op die manier kun je de omliggende regio ontdekken. Kronkelige kustwegen met uitzicht op hoge kliffen en onontdekte baaien zorgen voor een avontuurlijke rit. Zet bijvoorbeeld koers naar de havenstad Sante Teresa Galura waar de veerboten naar het Franse eiland Corsica vertrekken. De boten varen naar het middeleeuwse Bonifacio waar de luxe zeilboten in de haven en de historische citadel meteen in het oog zullen springen. De smalle straatjes waar waslijnen tussen hangen, de pastelkleurige huizen en de sfeervolle terrassen maken het stadsbeeld compleet. Bonifacio is de ideale plek voor een culturele dag uit.