Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Dormelletto

Camping Dormelletto

  1. Camping
  2. Italië
  3. Piemonte
  4. Dormelletto

Wakker worden in een kleine tent en met een wc rol richting de toiletten lopen… tja kamperen kan wat primitief zijn. Maar niet op de 4 sterren camping in Dormelletto! Word wakker met het uitzicht op het Lago Maggiore vanuit uw ruime tent. Maak uw eigen kringen in het donkerblauwe water of luier op het privé strand. ’s Avonds kunt u met een wijntje genieten van een vuurwerkshow boven het meer. Zo wordt kamperen zelfs romantisch!

Camping Dormelletto

Romantiek aan het Lago Maggiore

De romantiek viert hoogtij aan het Italiaanse Lago Maggiore. De luxe 4 sterren camping in Dormelletto bevindt zich aan de oevers van dit tweede grootste meer van Italië. Dat is dus elke ochtend mooi wakker worden vanuit uw ruime tent.

Op het privé strand van de camping kunt u overdag heerlijk zonnebaden terwijl u uitkijkt op het heldere water die de bergtoppen reflecteert. Dobberend in het water kunt u de 12e eeuwse kerk van Dormelletto al zien liggen. Als u deze van dichterbij gaat bekijken, dan ziet u ook de ruïnes van een Romeins gebouw overeind staan.

Bij terugkomst op de camping kunt u heerlijk eten in het restaurant dat regionale gerechten serveert. Neem er een glaasje wijn bij en ga er maar eens goed voor zitten. Uw romantische vakantie aan het Lago Maggiore begint pas net, want in de zomermaanden wordt er 's avonds een magische vuurwerkshow boven het meer gehouden.

Een culturele wandeling in Lagoni di Mercurago

Waterliefhebber kunnen ook op een andere manier het water van het Lago Maggiore in beweging krijgen. Een aanrader is het huren van een zeilboot en de vele charmante stadjes aandoen. Ook wandelaars zitten goed tijdens een kampeervakantie op de camping van TUI. Net achter de stad ligt het natuurgebied Lagoni di Mercurago dat is aangelegd om het meer te beschermen tegen stuwwallen die in de IJstijd zijn ontstaan. U kunt hier niet alleen wandelen over de aangelegde paden, maar ook in alle rust fietsen langs de moerrassen en de acaciabomen.

De vier themapaden hebben allemaal een eigen tintje en zo ontdekt u niet alleen de natuur maar ook de archeologische vondsten die hier zijn gedaan. Bekijk een oud Romeins huis of rijd langs een oude nederzetting uit de Bronstijd. De witte waterlelies in de moerrassen en de broedvogels die hier leven, zoals de Dwergstern, maken het plaatje compleet. Neem ook nog even een kijkje bij ‘Dormello Olgiata' waar racepaarden worden gefokt.