Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Elba

Camping Elba

  1. Camping
  2. Italië
  3. Elba

Vanaf een tent op de in het groen verscholen camping in Elba wandel je zo het gouden Spiaggia dell'Ottone op. Voor een verfrissende duik in de Tyrreense Zee. Of een bezoek aan de verschillende vissen rondom het eiland, tijdens een duikvakantie in Italië. Maar je kunt natuurlijk ook een wandeling naar de top van de Monte Capanne maken. Vanaf hier is het uitzicht over het eiland waar Napoleon in ballingschap leefde betoverend mooi.

Camping Elba
  • Eiland van Napoleon
  • Goudgele zandstranden
  • Schilderachtige dorpjes
  • Botanische tuinen uit de Romeinse tijd

Kamperen aan zee op Elba

Verscholen tussen de bergen en het groen, vlak voor de Italiaanse westkust, ligt een camping op Elba van TUI. Direct aan het Spiaggia dell'Ottone, vanwaar je tijdens een vakantie in Italië zo in het azuurblauwe water van de Tyrreense Zee duikt. Vanuit de tent hoor je het geruis van de zee al! Ben je benieuwd naar de magische onderwaterwereld van de Tyrreense Zee? Bezoek dan tijdens een duikvakantie het eiland voor de kust van Elba genaamd Scoglietto di Portoferraio. Vanaf de camping vaart hier een bootje zo naartoe. Zeeduivels, murenen, brasems... tussen de kleurrijke koralen zit van alles verscholen! Boek je bij TUI een autovakantie naar Elba? Dan raden we je aan voor vertrek de overtocht naar het eiland te boeken. En eventueel een overnachtingshotel in Zuid-Duitsland, zodat je de vakantie in Italië goed uitgerust begint.

Dagtrip naar Portoferraio

Wil je tijdens een vakantie in Italië het eiland verder verkennen? Huur dan een fiets bij de camping op Elba en volg de noordelijke kustlijn naar de nabijgelegen eilandhoofdstad Portoferraio. Deze stad werd in de 16e eeuw gesticht door de familie de' Medici en nog altijd herinneren de historische bezienswaardigheden in het oude centrum hieraan. Breng tijdens een stedentrip Portoferraio bijvoorbeeld een bezoek aan het Palazzina dei Mulini, later het verblijfplaats van de verbannen Napoleon. En sla ook vooral de Chiesa Reverenda Misericordia niet over. 

Wandelvakantie op Elba

Heb je goede wandelschoenen meegebracht naar de camping op Elba? Beklim dan tijdens een actieve wandelvakantie in Italië de ruim 1000 meter hoge Monte Capanne, die hoog boven de rest van het eiland uittorent. De berg is onderdeel van het nationale park Arcipelago Toscano, waar je onderweg vele planten- en diersoorten tegenkomt. Van kleurrijke viooltjes en verschillende soorten paddenstoelen tot moeflons en slechtvalken. Eenmaal boven aangekomen wacht je een panoramisch uitzicht over Elba en de Tyrreense Zee. Wel van het uitzicht genieten, maar geen wandelschoenen meegenomen? Geen probleem, want 's zomers ben je met de kabelbaan ook in zo'n 15 minuten boven.