Profiteer nu nog van niet aanbetalen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Entracque

Camping Entracque

  1. Camping
  2. Italië
  3. Piemonte
  4. Entracque

’s Ochtends wakker worden in een bergachtige omgeving met uitzicht op het natuurpark van de Maritieme Alpen… Dit kan op de camping in Entracque. Ontdek deze grote wilde brok van natuur in het zuiden van de Italiaanse regio Piemonte. Na een beklimming van de 3279 meter hoge Cima dell’Argentera, kunt u lekker ontspannen in de Terme van Valdieri.

Camping Entracque

Beklim de Cima dell’Argentera

Ontdek de wilde brok natuur van het nationale park van de Maritieme Alpen  tijdens uw kampeervakantie in Piemonte. De camping in Entracque ligt namelijk direct naast dit 28.000 hectare grote nationale park. Trek uw wandelschoenen aan en verken het grootste beschermde gebied in de provincie Piemonte, wat tevens het grootste park van Italië is.

Bij de plaatselijke VVV in Entracque kunt u routekaarten kopen om er vervolgens op uit te trekken. De bergwandelingen variëren van eenvoudig tot het ware klimwerk. Wandel over alpenweiden, langs rivieren en watervallen. Als u naar boven kijkt ziet u in de blauwe lucht adelaars, buizerds en torenvalken rondjes cirkelen. En wie weet staat u onderweg wel oog in oog met een berggeit!

Waaghalzen gaan de beklimming aan: er zijn maar liefst 14 bergtoppen hoger dan 3000 meter.
Gaston Rébuffat, een der grootste alpinisten ooit, is hier als kleine jongen begonnen en bleef gek op dit gebied. Beklim bijvoorbeeld de Cima dell’Argentera, welke met 3297 meter de kroon spant.

Ontspannen in de Terme van Valdieri

Na een actief dagje kunt u volledig ontspannen in de nabijgelegen heetwaterbronnen Terme van Valdieri.
De bronnen zijn bekend geworden door de Koninklijke familie van Savoye, die hier vroeger kind aan huis was. Op 32 plaatsen borrelt zwavelhoudend water uit het diepste van de aarde op. In de termen ziet u nog vier houten chalets in Zwitserse stijl. Vittorio Emanuele II liet deze optrekken, waar vervolgens de koning vele uren er in doorbracht met zijn maîtresse Rosa Vercellana.

Wanneer de avond valt op de kindvriendelijke camping van TUI, heeft u nog even zicht op de imposante Argentera, badend in een oranjeroze gloed. Tijd om uw tent binnen te gaan, waar de fles genepi, een bekende alcoholische versnapering uit de Alpen, al klaar staat!