Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Peveragno

Camping Peveragno

  1. Camping
  2. Italië
  3. Piemonte
  4. Peveragno

Wandelen richting de eeuwige sneeuw op de Bisalta tijdens een zonvakantie in Italië? En aardbeien eten tot je geen aardbei meer kunt zien tijdens 'La Sagra della Fragola'? Tijdens een kampeervakantie op de camping in Peveragno in het Noord-Italiaanse Piemonte moet dat lukken. Of struint u liever door de smalle steegjes van het middeleeuwse 'centro storico'? Ook dat is geen probleem.

Camping Peveragno

Zonnebaden met uitzicht op de besneeuwde Bisalta

Terwijl u lekker aan het zwembad van de camping in Peveragno ligt te zonnebaden, heeft u uitzicht op de eeuwige sneeuw op de top van de Bisalta; een berg in de Noord-Italiaanse streek Piemonte. Wie zich begint te vervelen, kan Peveragno gaan ontdekken dat zich op loopafstand bevindt. Struin hier door de smalle steegjes van het middeleeuwse stadscentrum richting de Chiesa di San Giovanni Battista daterend uit 1600. Of wandel langs de gekleurde huizen met rode en roze geraniums voor de ramen naar het Piazza Santa Maria. Hier vind je Chiesa Santa Maria del Paschero met hoge zuilen en kleurrijke gevelschilderingen.

Aardbeienfeest

Bent u toe aan wat verkoeling en besluit u de eeuwige sneeuw van de Italiaanse Alpen op te zoeken? Tijdens de klim naar de 2.231 meter hoge top van de Bisalta, te herkennen aan het grote stalen kruis, lopen geoefende wandelaars van een zonnig groen landschap in het dal naar het koude sneeuwlandschap boven. Als het ook iets minder spectaculair en inspannend mag zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon vanaf de camping in Peveragno een mooie wandeling of fietstocht maken langs de kastanjebomen en aardbeienvelden waar de omgeving om bekend staat. De fiets hoeft u bovendien niet zelf mee te nemen, u kunt deze namelijk bij de camping huren. Bent u in de maand juni in Peveragno, dan is ook ‘La Sagra della Fragola Peveragno’, ter verwelkoming van de eerste aardbeien van het seizoen, een echte aanrader. ‘Buon appetito!’