NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping San Piero a Sieve

Houd je van culturele steden en van schilderachtige landschappen? Dan is kamperen op een camping in San Piero a Sieve een goed idee. De camping ligt namelijk in de Italiaanse regio Toscane en wordt omringd door glooiende heuvels vol wijngaarden en cipressen. Je kunt de kronkelige wegen helemaal volgen tot aan Florence en de ‘Renaissance’ stad te voet verkennen. Alsof je een schilderij van Leonardo da Vinci binnen stapt.

Camping San Piero a Sieve
Bekijk alle campings San Piero a Sieve (1)

Touren door schilderachtig Toscane

Kamperen tussen glooiende heuvels vol wijngaarden, cipressen en middeleeuwse dorpjes is wat je doet op een camping in San Piero a Sieve. Dit Italiaanse dorpje ligt in de schilderachtige regio Toscane die het dankzij het landschap goed doet op ansichtkaarten. We raden aan om een dag de auto in te stappen en de kronkelige wegen te volgen om Toscane met eigen ogen te bewonderen. Onderweg is er altijd wel een wijnboerderij waar je kunt stoppen voor een heerlijk glas chianti wijn. Bij terugkomst op de rustig gelegen camping kun je in het zwembad opfrissen. Haal je daarna een pizza af? Je bent niet voor niks in Italië.

Cultuur, cultuur en nog eens cultuur in Florence

Een kunstzinnig dagje uit is zo gemaakt vanaf de camping in San Piero a Sieve. Voor de camping stopt namelijk de bus die je binnen een uur naar Florence brengt. De hoofdstad van Toscane wordt gezien als de bakermat van de renaissance en is daarom een van de belangrijkste cultuursteden van Europa. Op elke hoek van de straat kom je wel een rijk versierde kathedraal, een paleis of een zuilengalerij tegen. Treed in de voetstappen van bekende schilders als Leonardo da Vinci en Michelangelo en bewonder hun werken in het Uffizi museum. Of vergaap je aan de kleurrijke fresco’s in de Cattedrale di Santa Maria del Fiore waarvan het Laatste Oordeel de meest bekende is.

Bekijk alle campings San Piero a Sieve (1)