Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Sarteano

De camping in Sarteano ligt direct naast de thermale baden van Bagno Santo. Zo krijgt deze kampeervakantie een extra ontspannend tintje. Sarteano is een levendig dorp in Toscane, waar de geschiedenis tot leven komt. Dat ervaar je in de geplaveide straten, in het archeologisch museum met Etruskische vondsten en bij het middeleeuws kasteel. Bijkomen van al dat moois doe je daarna uiteraard bij een traditionele 'trattoria'.

Camping Sarteano

Ontspannen kamperen in Sarteano

Kom kamperen op een camping in Sarteano en ervaar Toscane in al zijn glorie. Sarteano ligt in het glooiende landschap tussen Florence en Rome in Italië. Het is een sfeervol, levendig dorp rondom een heuvel, met een lange geschiedenis. De 4 sterren camping van TUI ligt net buiten het dorp, in een bos omringd door olijfboomgaarden. Vanuit de comfortabele stacaravan of luxe tent wandel je zó naar de drie zwembaden van de camping. Deze worden gevuld met water van de thermale bronnen van Bagno Santo. Zo wordt een baantje trekken gelijk een verkwikkende wellness-ervaring.

Terug in de tijd in Sarteano

De camping in Sarteano ligt op zo'n 100 meter van het dorpscentrum. Je wandelt er in 10 minuten heen. In de geplaveide straten waan je je in het verleden. Oude huizen, lokale boetiekjes en 'trattoria's' wisselen elkaar af. Om meer over Sarteano's geschiedenis te leren bezoek je het archeologisch museum. Hier mag je de replica van het Etruskische graf van de Helse Quadriga niet missen. Loop je na dit bezoek verder heuvelopwaarts, dan kom je bij het middeleeuwse kasteel van Sarteano. Vooral het uitzicht over de heuvels met de bergen van Umbrië in de verte is een lust voor het oog.