Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Korcula

Middeleeuwse stadjes waar de huizen terracotta daken hebben, blauwe baaien met dobberende vissersboten en schaduwrijke pijnbossen met luxe campings vormen samen het landschap op het Kroatische eiland Korcula. Treed tijdens de kampeervakantie in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Marco Polo en verken het eiland vanaf een camping Korcula. De Uvala Luka baai en de stad Korcula liggen voor de deur.

Camping Korcula

Kamperen op het schilderachtige eiland Korcula

Ontdek je op vakantie graag idyllische baaien, schaduwrijke bossen en middeleeuwse stadjes? Dan zit je goed tijdens een kampeervakantie in Korcula, want op dit Kroatische eiland vind je het allemaal. De camping van TUI staat op Korcula aan de rand van de gelijknamige stad. Maar ook direct aan de Uvala Luka baai met zijn fonkelblauwe zeewater en rotsachtige strandjes. De vele dobberende vissersboten en de grillige bergen maken het uitzicht compleet. Hier is het overdag goed toeven onder de zon. Wil je de onderwaterwereld van de Adriatische Zee verkennen en octopussen spotten? Dan is het goed om te weten dat nabij de camping in Korcula een duikcentrum ligt.

Op ontdekking door middeleeuws Korcula

Ook voor een culturele dag uit hoef je niet ver te wandelen. Vanaf de camping in Korcula zie je de gelijknamige stad al zo’n beetje liggen. Je kunt er zelfs met de boot naartoe, want Korcula ligt aan de andere kant van de baai. Middeleeuwse stadsmuren, huizen met terracotta daken en geplaveide straatjes heten je welkom. Wist je trouwens dat het vermoeden bestaat dat Marco Polo in Korcula geboren is? In zijn (vermoedelijke) geboortehuis vind je meer informatie over zijn ontdekkingsreizen. Beklim vervolgens de toren om van bovenaf uit te kijken op de middeleeuwse stad. Of keer terug naar de camping in Korcula om te barbecueën voor de kleurrijke stacaravan.