Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Rakovica

Stel je voor: kamperen in de natuur waar smaragdgroene meren en klaterende watervallen het decor vormen. Enthousiast geworden? Dan moet je op de camping in Rakovica zijn. Dit Kroatische plaatsje lijkt wel afkomstig uit een sprookjesboek! Maak een kanotocht over de Korana rivier en bewonder de oude watermolens uit de 17e eeuw. Een onvergetelijke ervaring tijdens je kampeervakantie in Rakovica.

Camping Rakovica

Rakovica: sprookjesachtig mooi

Ben je een natuurliefhebber en houd je van kamperen op bijzondere plekken? Dan zit je helemaal goed op de camping in Rakovica. Dit Kroatische plaatsje wordt omringd door talloze smaragdgroene meren en dichte bossen. Het is bijna alsof je je in een sprookjesboek bevindt! Hier kun je de hele dag door wandelen over de wandelpaden langs de betoverende Plitvice Meren. Zorg wel dat je op de paden blijft, want in de bossen leven wilde dieren. En hoewel de sprookjesachtige omgeving heel mooi is, wil je je kampeervakantie in Kroatie toch niet eindigen in de buik van de grote boze wolf zoals in het sprookje Roodkapje…

Historisch Rastoke

Naast natuur is er in de directe omgeving van de camping in Rakovica nog veel meer moois te zien. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het stadje Rastoke op ongeveer 20 minuten rijden van Rakovica. De lieflijke huizen uit de 19e eeuw en oude watermolens geven het plaatsje een authentieke uitstraling. Tip: maak een kanotocht over de Korana rivier die door de stad en onder de huizen doorstroomt. Van peddelen word je moe, maar gelukkig hoef je tijdens je kampeervakantie niet zelf achter het fornuis te kruipen om een avondmaaltijd in elkaar te flansen: zoek gewoon een knus restaurantje op of haal een maaltijd af om op te smikkelen bij de tent of stacaravan.