Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Rakovica

Camping Rakovica

  1. Camping
  2. Kroatië
  3. Plitvice Meren
  4. Rakovica

Het landschap van Centraal Kroatië lijkt uit een sprookjesboek te zijn gekropen. Met de magische smaragdgroene meren en watervallen van de Plitvice Meren voor de deur is een wandeling zo gemaakt vanaf uw camping in Rakovica. Voor nog meer water kunt u gaan kanovaren in het stadje Rastoke. Passeer oude watermolens uit de 17e eeuw en glijd via kleine watervalletjes zo over de Korana rivier tijdens een kampeervakantie in Rakovica.

Camping Rakovica

Een sprookjesachtige wandeling

Actievelingen en natuurliefhebbers zullen een droomvakantie beleven op de camping in Rakovica. Met de magische Plitvice Meren voor de deur zal van verveling geen sprake zijn. Met zijn 16 smaragdgroene meren, meer dan 90 verschillende watervallen en hoge bossen stapt u een sprookjesachtige wereld binnen.

U kunt het park ontdekken door middel van de vele wandelpaden rondom de meren of via de houten bruggetjes boven het water lopen. Ook een boottocht die van de bovenmeren (Gornja) naar de benedenmeren (Donja) vaart, is een populaire trekpleister. Blijf wel op de wandelpaden, want in de bossen leven wilde beren, wolven en lynxen.

Openluchtmuseum Rastoke

Voor nog meer waterpret en cultuur kunt u binnen 20 minuten het volgende sprookje binnenstappen in het stadje Rastoke, ook wel ‘de kleine Plitvice Meren’ genoemd. De prachtige watermolens uit de 17e eeuw en de schattige huizen uit de 19e eeuw geven Rastoke een authentieke uitstraling. Onder de huizen door stroomt het water van de Korana rivier en een kanotocht over het water is een echte aanrader.

Tijdens zo’n tocht passeer je molens en kun je onder de huizen door peddelen. Echte daredevils kunnen met een kano de vele watervalletjes overwinnen. Andere reisgezellen kunnen in de tussentijd op eigen houtje door dit openluchtmuseum wandelen. Overal staan bordjes met informatie over de geschiedenis van Rastoke. Bij terugkomst op de camping in Rakovica kunt u een maaltijd afhalen in het restaurant of kokkerellen in uw stacaravan. De boodschappen kunt u halen bij de supermarkt in Rastoke.