Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Echten

Op zoek naar een kampeervakantie in Drenthe met het hele gezin? Wat dacht je van een camping in Echten? Te midden van nostalgische boerderijen en paarsgekleurde heidevelden tref je het historische Echten, waar je een typisch Drentse Havezate kunt bewonderen. Maak een wandeling of fietstocht door het Nationaal Park Dwingelderveld of ga een dag cultuur snuiven in Zwolle.

Camping Echten
  • Kamperen zonder tent op te zetten
  • Fietsen in het Drentse landschap
  • Kampeervakantie in eigen land
  • Quality time met het hele gezin

De landelijke charme van Echten

Echten is ideaal voor een familievakantie in eigen land. Geen lange reis met verveelde kinderen op de achterbank, maar een korte autorit naar Drenthe. Via een landelijke weg langs nostalgische boerderijen kom je aan op de gezellige familiecamping van TUI. Midden in de natuur gelegen, maar ook vlak bij het centrum van Echten. Hier kun je onder andere een kijkje nemen bij Huis ter Echten, een typisch Drentse havezate uit de 15e eeuw. Iets verderop kun je tussen de boerderijen van Echten met het hele gezin uitleven in de natuur door op ontdekkingstocht te gaan in het belevingsbos.

Actie(f) in Dwingelderveld

De eindeloze fiets- en wandelpaden maken Drenthe zeer populair voor een wandel- of fietsvakantie in eigen land. Vanaf de camping in Echten ga je voor een wandeling of fietstocht in het Nationaal Park Dwingelderveld. Zo ver als je kunt kijken wordt je daar omgeven door bos, water en de prachtige paarse heidevelden. Het geblaat van echte Drentse heideschapen galmt in Dwingelderveld er over de vlakte en met wat geluk kom je nog veel meer dieren tegen in dit mooie natuurgebied.

Cultuur snuiven in Zwolle

Voor een dagje cultuur snuiven tijdens je vakantie in Echten ga je naar het nabijgelegen Zwolle. Via de eeuwenoude Sassenpoort betreed je de binnenstad en loop je in enkele minuten naar de Onze Lieve Vrouwe Basiliek; een laatgotisch gebouw waarvan de toren ook wel de ‘Peperbus’ wordt genoemd. Vanaf hier sta je in no time midden in de winkelstraat van Zwolle, waar je naar hartelust kunt shoppen. Terug op de camping in Echten plof je met een wijntje in je hand op je eigen terras om gezellig na te praten over jullie uitje in deze prachtige provincie. Want dat het op en om de camping in Echten leuk is, is 'zo wisse as een klontie zuut is.'