Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Formerum

Camping Formerum

  1. Camping
  2. Nederland
  3. Friesland
  4. Terschelling
  5. Waddeneilanden
  6. Formerum

Tijdens een strandvakantie op Terschelling kunt u in alle rust zonnebaden op het brede zandstrand aan de Noordzee. Wanneer de schemering inzet, kunt u teruglopen naar de camping in Formerum. Onderweg stuit u op de authentieke boerderijen van dit middeleeuwse dorp. In eentje is nu het Wrakkenmuseum gevestigd, waar u de volgende dag naartoe kunt tijdens uw kampeervakantie in Nederland.

Camping Formerum

Oesters testen tijdens het wadlopen

Heeft u wel eens gedacht aan een strandvakantie op Terschelling? Geen verkeerde keuze, want er is genoeg te doen op dit Waddeneiland in de Noordzee. Vanaf de camping in Formerum, dat tussen de dorpen Landerum en Lies ligt, loopt u via de duinen richting het brede zandstrand. Als u op familievakantie bent, zullen de kinderen zich wel vermaken in de golven van de Noordzee.

Ook leuk om te doen tijdens uw kampeervakantie in Formerum: tijdens eb is kunt u met een gids van de Waddenvereniging een Wadlooptocht maken en ontdekken wat er zoal leeft op de bodem van de Waddenzee. Terwijl de krabben voor u uitlopen, speurt u het drooggevallen wad af naar oesters. En natuurlijk kan het proeven van deze lekkernij niet worden overgeslagen. Bij terugkomst op de luxe camping van TUI staat het animatieteam al klaar voor de kinderen zodat u voor uw bungalow een boek kunt gaan lezen.

De authentieke boerderijen van Formerum

De 5 sterren camping in Formerum ligt in het gelijknamige dorpje dat in de Middeleeuwen als belangrijkste dorp van Oost-Terschelling gold. De enige molen van het eiland staat ook in Formerum en is een bezoek waard. Vroeger stond de korenmolen in West-Terschelling, maar in 1876 kocht de molenaar van Formerum het en werd de molen verplaatst naar het dorp. De korenmolen wordt sinds 1964 niet meer gebruikt voor het malen van koren, maar tegenwoordig kunt u er een kop kopje koffie drinken in het koffiehuis.

Als u door Formerum wandelt, zult u ook oude boerderijen passeren waarvan sommigen tot de oudsten van Terschelling behoren. Een van de meest karakteristieke panden is het Spylske Huus dat in 1759 werd gebouwd. De lange daknok, waar een kromming inzit, geeft de boerderij een authentieke uitstraling.

In een van de boerderijen van Formerum is het Wrakkenmuseum gevestigd. Hier wordt een verzameling aan gevonden voorwerpen tentoongesteld en niet zomaar voorwerpen. De collectie wordt al sinds 1975 door wrakduiker Hille van Dieren opgedoken uit de vele scheepswrakken die rondom Terschelling liggen. Uiteraard is hier ook de bekende flessenpost te vinden, maar vooral de scheepskanonnen en duikhelmen zijn erg indrukwekkend.