Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Camping Formerum

Heb je tijdens de overtocht naar Waddeneiland Terschelling nog geen zeehondjes gespot? Misschien heb je meer geluk op het lange Noordzeestrand. Op loopafstand van een camping in Formerum. En ook de flessenpost in het Wrakkenmuseum is niet ver. Om daarna tijdens de vakantie op Terschelling te genieten van cranberrywijn op een gezellig terrasje in West-Terschelling. Met uitzicht op de beroemde vuurtoren Brandaris.

Camping Formerum

Natuurlijk kamperen in Formerum

Een camping in Formerum ligt midden op Terschelling en is dus de ideale uitvalsbasis om tijdens een vakantie in Nederland het Friese Waddeneiland te verkennen. Hier vind je een heleboel bijzondere trekpleisters, zonder al te ver te hoeven reizen. Met de veerpont vanuit Harlingen maak je de overtocht in ongeveer twee uur. En wie de auto thuislaat, is met de sneldienst al in vijftig minuten aan de overkant. Misschien zie je onderweg al wel zeehondjes op de zandbanken in de Noordzee. Anders ben je vanuit de camping op Terschelling van TUI ook zo op het Noordzeestrand om te beestjes te spotten. En om heerlijk uit te waaien. In alle rust, want het zandstrand ivan Terschelling is op sommige plekken wel een kilometer breed.

Van flessenpost tot Brandaris

Ben je tijdens een vakantie op Terschelling ook wel benieuwd naar de geschiedenis van de Waddeneilanden? Vanaf de camping in Formerum is het niet ver naar het Wrakkenmuseum. Met een grote collectie flessenpost en opgedoken voorwerpen uit oude scheepswrakken, zoals kanonnen en ankers. Maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij de beroemde Brandaris, gelegen in het dorp West-Terschelling. De oudste nog werkende vuurtoren van Nederland. Om daarna op een van de gezellige terrasjes in de smalle straten van het dorp te genieten van lokaal geproduceerde cranberrywijn. Of koffie met Schylger Jutters-Bitter natuurlijk.