Friesland

Camping Friesland

  1. Camping
  2. Nederland
  3. Friesland

Reserveer bij TUI een camping in Friesland en ervaar het Friese eilandgevoel op Terschelling. Van heerlijk uitwaaien op het strand, een kopje koffie in de Korenmolen tot een bezoek aan het Cranberrymuseum en het wrakkenmuseum: op het Waddeneiland kun je alle kanten op. Zijn de kinderen mee en blijf je liever op de familiecamping? Er is in de zomervakantie een uitgebreid recreatieprogramma voor kinderen.

Camping Friesland
  • Vakantie op de waddeneilanden
  • Terschelling of Vlieland
  • Wadlopen
  • Vuurtorens bekijken

Kamperen in Friesland

Dit jaar op kampeervakantie met de hele familie, maar wil je niet te lang reizen? Overweeg dan eens een camping in Friesland en ervaar het eilandgevoel van Terschelling! Dit veelzijdige Waddeneiland in het uiterste noorden van Nederland is met de veerboot vanuit Harlingen makkelijk te bereiken. Laat in Harlingen ook gelijk de auto achter. Je kunt namelijk bij de 5 sterren camping in Formerum tegen een kleine vergoeding een fiets huren. Het is hier heerlijk fietsen over zowel de zeedijk als langs de prachtige, ongerepte duinen aan de noordzijde van het eiland. Vlak bij de camping in Friesland vind je ook de enige molen die het eiland rijk is: de Koffiemolen. Deze molen werd vroeger gebruikt voor het malen van koren. Tegenwoordig is het een populair koffiehuis. Een prima plek om eens even neer te strijken en uit te kijken over de weilanden.

Liever de hele dag op de camping in Formerum blijven? Dat kan! Er zijn op deze luxe camping in het aanbod van TUI veel faciliteiten aanwezig. Van sanitairgebouwen met gratis douches tot een uitgebreid animatieteam. Ideaal dus voor een familievakantie met kinderen!

Camping in Formerum aan zee

Zin in een dagje strand? Op steenworp afstand van de camping in Formerum ligt het Noordzeestrand van Terschelling. Het strand is breed, vlak en wordt gesierd door wit zand. Het is dus echt wel een plek waar je een strandvakantie in Nederland door wilt brengen. In de zomer kun je er heerlijk zonnen en in de koudere maanden is het een fantastische plek voor romantische strandwandelingen. Maak vooral ook eens een stop bij een van de restaurantjes aan zee en strijk er neer voor een warme kop chocolademelk.

Van de cranberry's naar de wrakken

Bekende bezienswaardigheden op Terschelling zijn het Cranberrymuseum en het Wrakkenmuseum. In het Cranberrymuseum kom je alles te weten over, zoals de naam al zegt, de cranberry en kun je natuurlijk even proeven. In het Wrakkenmuseum vertelt eigenaar Hille je graag meer over allerlei stukken die hij in het verleden opgedoken heeft rondom Terschelling. Van scheepskanonnen tot duikhelmen: je vindt het hier allemaal! In het Wrakkenmuseum vind je ook een speciale expositie over de duikers van het wrak van het goudschip 'Lutine' en een leuk piratenschip. Ook leuk dus voor de kinderen tijdens een familievakantie in Friesland!