Noord-Holland

Camping Noord-Holland

  1. Camping
  2. Nederland
  3. Noord-Holland

Met zijn oude boerderijen, waterrijke slootjes en graslanden vol met koeien was Noord-Holland een geliefde plek voor landschapsschilders als Jacob van Ruysdael. Stap zelf dit oer-Hollandse schilderij binnen tijdens een kampeervakantie op de camping in Noord-Holland. U verblijft op een steenworp afstand van de historische stad Hoorn in het dorp Hensbroek waar de safaritent aan de oevers van het meer De Leijen is opgezet. 

Camping Noord-Holland

Een schilderij van Van Ruysdael instappen

Met eindeloze weilanden met grazende koeien, slootjes, oude boerderijen en molens en bollenvelden biedt de provincie Noord-Holland een oer-Hollands beeld. Tussen de steden Heerhugowaard en Hoorn ligt het dorp Hensbroek waar je met TUI kunt kamperen. Neem de fietsen zeker mee, want vanaf de 4 sterren camping in Noord-Holland is een fietstocht door het landschap zo gemaakt. Het landschap lijkt zo van een schilderij van Jacob van Ruysdael af te spatten.

Noord-Holland is ook een waterrijke provincie en naast uw safaritent op de camping van TUI ligt de recreatieplas De Leijen. Met mooi weer kun je hier zonnen op de grasweide en een hengel uitgooien kan ook bij slechter weer. Vissers zullen hun ogen uitkijken met alle joekels die zich ophouden in het water.

Terug naar de tijd van de V.O.C in Hoorn

Vanaf de camping in Noord-Holland is een bezoek aan kaasstad Alkmaar ook mogelijk. Hier is de wekelijkse kaasmarkt voor de Waag een bezienswaardigheid, maar je kunt ook heel leuk shoppen in deze Noord-Hollandse stad.

Een andere leuke stad ligt op zo'n 20 minuten rijden van de camping in Hensbroek, namelijk Hoorn. In het centrum van Hoorn staan veel historische gebouwen die een bezoek waard zijn. Via de 16e eeuwse Oosterpoort loop je de stad binnen waar De Waag te vinden. Dit gebouw dateert uit de tijd van de V.O.C. en op de luiken staan nog altijd teksten over wat er in die tijd gewogen werd in De Waag. Wie meer wil weten over de V.O.C kan een bezoek brengen aan het Westfries Museum met op de voorgrond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen.