Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Waddeneilanden

Om even helemaal tot rust te komen hoef je helemaal niet ver te reizen. Want wie de boot neemt naar een camping op de Waddeneilanden, wachten de kilometerslange zandstranden aan de Noordzee en de Waddenzee. En zeehondjes op de zandbanken. Of in Ecomare op Texel natuurlijk. Maar je kunt ook op zoek naar sprinkhaanrietzangers tussen de kwelders en duinen in natuurgebied Het Oerd, tijdens een vakantie op Ameland.

Camping Waddeneilanden

Uitwaaien op de Waddeneilanden

Er echt even tussenuit, maar dan wel lekker dichtbij? Vanaf een camping op de Waddeneilanden zijn het strand en de zee nooit ver. Neem dus de veerboot naar een van de eilanden en ga een weekendje lekker uitwaaien. Op het kilometerslange gouden Noordzeestrand bijvoorbeeld. Met uitzicht op de hoge golven. En met een beetje geluk spot je zelfs een zeehond, op een van de zandbanken voor de kust. Geen zeehond te zien? Dan kun je altijd nog een bezoek brengen aan zeehondencentrum Ecomare, waar je tijdens een vakantie op Texel gegarandeerd oog in oog komt te staan met de beestjes. Om ook de bruinvissen niet te vergeten.

Op zoek naar de wielewaal

Texel is het enige Waddeneiland dat bij Noord-Holland hoort, maar je kunt natuurlijk ook een camping van TUI op een van de Friese Waddeneilanden boeken. Op Ameland bijvoorbeeld, waar je aan de oostkant van het eiland geniet van de ongerepte natuur in natuurgebied Het Oerd. Struin door hoge zandduinen, langs vochtige duinvalleien en kwelders. Waar je tijdens een vakantie op de Waddeneilanden onder andere sprinkhaanrietzangers en zilvermeeuwen tegenkomt. En in het voorjaar hoor je misschien zelfs het gezang van de wielewaal. Eilandhoppen vanaf de camping op de Waddeneilanden? In de zomermaanden kun je vanaf Ameland op bepaalde dagen de boot nemen naar buureilanden Terschelling en Schiermonnikoog.