Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Zuid-Holland

Camping Zuid-Holland

  1. Camping
  2. Nederland
  3. Zuid-Holland

Een weekendje weg of familievakantie in eigen land kan prima, bijvoorbeeld op de camping in Zuid-Holland. Vanuit uw stacaravan op het terrein van attractiepark Duinrell staat u zo in de rij van de Falcon en bij slechter weer kunt u terecht in het Tikibad. Kampeervakantie met z’n tweetjes? U kunt ‘koninklijk‘ Wassenaar ontdekken, uitwaaien aan de Noordzee of op stedentrip naar de stad van Johannes Vermeer.

Camping Zuid-Holland

Opkikkeren in Wassenaar

Een familievakantie in eigen land is bijzonder verkwikkend wanneer u kiest voor een camping in Zuid-Holland. U verblijft hier op een camping in Wassenaar op het terrein van pretpark Duinrell. Deze locatie belooft veel waterpret in het Tikibad en een adrenalineboost in attracties als de Falcon. Met z’n tweetjes een weekendje weg? Dan kampeert u in koninklijk gezelschap, want onze monarchen wonen ook graag in Wassenaar, bijvoorbeeld in Villa Eikenhorst. Het centrum van Wassenaar is ook een bezoek waard met een romaanse tufstenen kerk en verschillende oude pandjes.

Via de Wassenaarseslag naar het strand

Zin om even uit te waaien? Met de fiets ben je via de Wassenaarseslag in een kwartier tijd bij de Noordzee waar de wind voor een lekkere bries zorgt. Wandel langs het water of leef u een dagje uit op een surfplank.
Wie trek heeft gekregen, kan de honger stillen bij een van de vele strandpaviljoens als ‘Sport’ en ‘De Zeester’. Of ga voor een uitgebreide lunch bij ‘Brasserie de Badmeester’ voordat u terugkeert naar de camping.

Voor nog meer natuur kunt u het duingebied Meijendel verkennen, een natuurgebied ten zuiden van Wassenaar. Misschien komt u tijdens een wandeling wel kasteel Oud-Wassenaar tegen, een enorme villa in Neorenaissance stijl.

Stedentrip Delft

Vanaf de camping in Zuid-Holland is het ook mogelijk om een stedentrip te maken. Rotterdam en Den Haag liggen op een halfuur tot drie kwartier rijden van Wassenaar, maar Delft is ook absoluut een bezoek waard. Deze ‘Prinsenstad’ bestaat al sinds de 11e eeuw en heeft een historische stadskern met veel bezienswaardigheden. Al wandelend langs De Waag, de Oude Kerk en de Voldersgracht waant u zich in de 17e eeuw. Niet voor niets zijn hier delen van de film 'Girl with a Pearl Earring', opgenomen over de 17e eeuwse schilder Johannes Vermeer.
Uit dit historische plaatsje komt nog een wereldberoemd Hollands product: het Delfts Blauw. Het aardewerk is nu nog te zien bij ‘De Porceleyne Fles’ en ‘De Delftse Pauw’: aardewerkfabrieken die al sinds de 17e eeuw het Delfts Blauw produceren!