Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Ankaran

Camping Ankaran

  1. Camping
  2. Slovenië
  3. Ankaran

Op zoek naar een strandvakantie met een sportief tintje en cultuur? Kies dan voor een camping in Ankaran, een gezellige kustplaats aan de Sloveense Rivièra. Strijk neer op het fijne kiezelstrand, of geniet aan de noordelijke oever van de Baai van Koper van de zon. Om even de benen te strekken, kunt u het Sloveense bergwandelpad gaan ontdekken om uiteindelijk uit te komen in de stad Maribor, de tweede grootste stad van Slovenië.

 

Camping Ankaran

Baai van Koper

Ankaran is een plaatsje aan de Sloveense Rivièra, dichtbij de Italiaanse grens en is vanwege het milde klimaat en de fijne stranden een ideale bestemming voor een heerlijke strandvakantie in Slovenië. Binnen een paar passen vanaf uw stacaravan, op de camping in Ankaran, staat u op het kiezelstrand van de kustplaats. Neem plaats op een handdoek of neem een verfrissende duik nemen in de Adriatische Zee.

Tevens ligt Ankaran aan de noordelijke oever van de Baai van Koper, waar u uitstekend kunt zonnen. Bent u niet zo’n strandliefhebber? Neem dan een duik in het buitenzwembad van de camping of sla een balletje op de tennisbaan.

Het Sloveense bergwandelpad

Wissel uw dagen aan het strand en in het water af met een wandeling om de omgeving te verkennen. Het Sloveense bergwandelpad begint in Ankaran en leidt u naar de druipsteengrotten van Škocjan en de heuvels rondom de plaatsen Idrija en Cerkno, via het Pohorje gebergte om vervolgens te eindigen in de stad Maribor. Deze stad is de tweede grootste stad van Slovenië en de rivier de Drava stroom door de stad heen. Na een flinke wandeling smaakt een drankje op een van de terrassen op het Glavni plein extra goed!

Cultuur snuiven in Koper

Wilt u er toch een dagje tussenuit? Vanuit de camping in Ankaran is het een kwartiertje rijden naar de historische havenstad Koper. Als u de stad binnenrijdt met de auto, zult u zien dat hier veel industrie aanwezig is door de grote haven. Maar er is meer te zien, u kunt via de smalle straatjes van het centrum met gekleurde huisjes naar het centrale plein Titov trg lopen waar u een aantal bezienswaardigheden kunt zien. Twee van deze bezienswaardigheden zijn de kathedraal van St. Nazarius en het paleis ‘Pretorska palača’. Maar op dit plein kunt u ook heerlijk met het Sloveense wijntje ‘Zlata Radgonska Penina’ op het terras zitten.