Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Garriguella

Camping Garriguella

  1. Camping
  2. Spanje
  3. Catalonië
  4. Gerona
  5. Garriguella

Een camping in Garriguella is de ideale uitvalsbasis om het natuurgebied rondom uitlopers van de Spaanse Pyreneeën te ontdekken. Ondertussen bewonderd u de hoge bergtoppen van de bergen van Alberes. Of bekijk de wereld eens door andere ogen in het museum van de surrealistische kunstenaar Dalí om vervolgens op zoek te gaan naar antieke sporen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen in het vijfhoekige fort van Cituadella de Roses.

Camping Garriguella

Proef de smaak van Garriguella

In het noordoosten van Spanje, in de Catalaanse provincie Girona, vindt u het kleine dorpje Garriguella. Tijdens een verblijf op een camping in Garriguella, gelegen aan de voet van de Pyreneeën kunt u even helemaal ontsnappen aan de orde van de dag en samen genieten van de rust en natuur. 

In het kleine centrum van Garriguella maakt u kennis met de authentieke Catalaanse cultuur. Wandel door de smalle straatjes met stenen huisjes en fleurige bloembakken naar het kerkje op de top van de heuvel waarop het dorpje gelegen is. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de omliggende bossen en weiden. Vervolgens kunt u een pauze nemen bij een van de restaurantjes en proef de lokale gerechten zoals Fideuá's en Burrata's. Met een glas 'Emporda', dé wijn die in deze streek gemaakt wordt.

Van oude forten tot Dalí

Voor wie wat van de omgeving wil zien tijdens een kampeervakantie in Garriguella, kan een bezoek brengen aan de Cituadella de Roses; een oud fort op een kwartiertje rijden van uw camping in Garriguella. In het vijfhoekige fort met bastions aan de hoeken kunt u artefacten uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen bewonderen. Kunstliefhebbers kunnen afreizen naar het dorpje Figueres, op zo'n 15 minuten rijden vanaf Garriguella. Hier kunt u de onwerkelijke kunstwerken van de wereldberoemde surrealistische kunstenaar Salvador Dalí aanschouwen.