Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Pals

Slenteren door de historische straten van Pals en neuzen in keramiekwinkels? Of heb je juist zin in een dagje op het strand aan de Costa Brava? Op de camping in Pals combineer je beide! Vanuit de stacaravan sta je tevens zo in het natuurdecor van rijstvelden, moerassen en sprankelende meertjes. Al snel begrijp je waarom Pals als een van de mooiste dorpjes van Catalonië wordt gezien!

Camping Pals
  • Middeleeuws centrum
  • Strand Platja de Pals
  • Kustlijn met baaitjes
  • Dichtbij Dalí Museum in Figueres

Historische pracht in Pals

Al rijdend over de Puig Aspre zie je het stadje Pals al van ver liggen. Dit kleine dorpje in de Spaanse regio Catalonië is gebouwd op de top van deze heuvel en wordt omgeven door sprankelende meren en moerasgebieden waar rijst wordt verbouwd. De camping van TUI ligt in het achterland van het plaatsje en is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het centrum van Pals, dat ook wel El Pedro wordt genoemd. Al slenterend door de straatjes zie je dat de stad goed bewaard is gebleven. In elk straatje zie je authentieke elementen terug, zoals stenen huizen, pittoreske bogen en eeuwenoude gevels. Neem vooral een kijkje in een van de vele keramiekwinkeltjes. En als je de straatjes doorloopt kom je vanzelf uit bij de 15 meter hoge klokkentoren Torre de las Horas met daarnaast de Església de Sant Pere. Loop je nog iets verder, dan bereik je het uitkijkpunt Josep Pla. Vanaf dit natuurlijk gevormde balkon heb je een prachtig uitzicht over de lager gelegen delen van Pals en de bijbehorende zandstranden.

Kamperen aan Playa de Pals

Over de stranden gesproken… De camping in Pals ligt op loopafstand van het 3,5 kilometer lange Playa de Pals, een van de mooiste en grootste zandstranden van Catalonië. Neem samen met de kids een duik in de Middellandse Zee of strijk neer op een ligbed. Vanaf het strand zie je in de verte de Medes-eilanden liggen, wat dankzij de kleurrijke koralen een paradijs is voor duikers. Ben je niet zo’n strandliefhebber, dan zorgt het zwembad op de familiecamping ook voor een fijne verkoeling!