Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Midden-Bohemen

Camping Midden-Bohemen

  1. Camping
  2. Tsjechië
  3. Midden-Bohemen

De Tsjechische regio Midden-Bohemen staat bekend om haar historische steden en decadente kastelen op de rivieroevers van de Elbe, Jizera, Berounka en Moldau. Maak kennis met deze pracht en praal tijdens een verblijf op een camping in Midden-Bohemen. Vanuit Breznice kunt u een bezoek brengen aan het mijnmuseum in Pribam waar zilver werd gedolven, of een bad nemen in het 'gouden vocht' van de Bierspa van Pisek.

Camping Midden-Bohemen

Goud en zilver sieren de regio

De Tsjechische regio Midden-Bohemen wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met schitterende rotsformaties en diepe rivierdalen, waarbij historische steden met grote kastelen op de oevers van de rivieren Jizera, Berounka, Elbe en Moldau oprijzen.

Tijdens uw kampeervakantie in Midden-Bohemen kunt u vanuit de gezellige familiecamping in Breznice gemakkelijk het gebied rondom de hoofdstad Praag verkennen. Binnen 20 minuten rijden arriveert u in het 13e eeuwse plaatsje Pribam, dat beroemd is om haar mijnen. In het Hornické mijnmuseum kunt u een rit maken in een oude trein door een ondergrondse mijnschacht. Met rijk versierde steden als de 'zilverstad' Kutná Hora en de 'gouden stad' Praag in de omgeving, bieden de mijnen een leuke dagtrip om meer te weten te komen over de herkomst van al die pracht en praal.

Renaissancekasteel vol luxe in Breznice

Na een leuke dagtrip tijdens uw vakantie in Tsjechië kunt u een bezoek brengen aan het kasteel van Breznice, een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad. Van oorsprong is het kasteel een gotische watervesting, maar later is het omgebouwd tot een renaissancekasteel. Een tour door het kasteel voert u langs kamers vol luxueuze inrichting en de oudste klassieke bibliotheek van Tsjechië.

Bad met schuimkraag

Wanneer u dorst gekregen heeft kunt u een fris Tsjechisch biertje drinken in de lokale brouwerij Herod Berenice Castle Brewery, met een eigen biersoort 'Herold'. Een echte bierfan? Op zo'n 30 minuten rijden van uw camping in Breznice vindt u de 'bierspa' van Pisek. Hier kunt u een bad nemen met heuse schuimkraag. Met een uitwerking die goed is voor de huid, vormt de bierspa een gezonde variant op het 'normale' pilsje! Verder relaxen kan op de camping van TUI in het buitenzwembad of bij uw bungalow met uitzicht op de schapenweiden. Kinderen vermaken zich uitstekend in de speeltuin, waardoor een camping in Midden-Bohemen een uitstekende bestemming is voor een familievakantie.