Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Noord-Bohemen

Camping Noord-Bohemen

  1. Camping
  2. Tsjechië
  3. Noord-Bohemen

Kamperen in het Boheemse paradijs? In het noorden van Tsjechië vind je de camping in Noord-Bohemen, in de plaats Janův Důl, gelegen aan de voet van de berg Jested. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. Durft u de uitdaging aan? Vanwege de hoeveelheid hoge bergen is deze streek een walhalla voor bergbeklimmers. Wie liever met beide benen op de grond blijft, kan een stedentrip maken naar de stad Liberic met haar imposante stadhuis.

Camping Noord-Bohemen

Kampeervakantie in het 'Boheemse paradijs'

Onderweg naar de camping in Noord-Bohemen, in de plaats Janův Důl, zie je al vrij snel waarom dit gebied de bijnaam het 'Boheemse paradijs' (Cesky raj) heeft gekregen. Deze veelzijdige streek in het noorden van Tsjechië kenmerkt zich door de prachtige grotten, de Prachov rotsformaties en grote bergen zoals het Krkonose gebergte. Ideale voor bestemming voor bergbeklimmers. Maar ook watersportliefhebbers zitten hier goed. In Noord-Bohemen komen namelijk de rivier de Elbe, Moldau, Berounka en Jizera bijeen.

Hoewel Noord-Bohemen vooral bekend staat om haar indrukwekkende natuur, doen de steden van deze regio niet veel onder. Bij TUI kun je een kampeervakantie boeken naar de stad Janův Důl, gelegen in het dal bij de Tsjechische berg Jested. Durft u de ruim 1.000 meter hoge berg Jested te beklimmen? Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over het glooiende landschap. Let op: een berg beklimmen doe je niet zomaar, daarvoor moet je wel getraind zijn en in het bezit zijn van de juiste materialen.

Wie liever met beide benen op de grond blijft, kan een duik nemen in het zwembad op de camping van TUI. Het zwembad is voorzien van een waterglijbaan van maar liefst 42 meter lang!

Het stadhuis van Liberec

Voor wie de rust van de landelijke omgeving wil afwisselen met een dagtrip naar een wat grotere stad, raden wij Liberec aan. In ruim 20 minuten rijden sta je in deze stad wat zich kenmerkt door de vele neorenaissance invloeden. Het imposante stadhuis, gelegen op het centrale plein 'Námĕstí Dr. E. Beneše', is een prachtige eyecatcher van de stad en een goed voorbeeld dat grotendeels is geïnspireerd op de Renaissance, terwijl de drie torens juist weer gotisch lijken te zijn. Andere bezienswaardigheden zijn de Antoniuskerk en de typerende Wallenstein-huizen.
Op familievakantie? In Liberec vind je de grootste dierentuin van Tsjechië: de Zoo Liberec.