Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Praag

Historische gebouwen met diverse architectuurstijlen, gezellige pleinen en de Moldau-rivier die door het stadshart kronkelt: welkom in Praag! In deze Tsjechische hoofdstad kijk je je ogen uit door de sprookjesachtige bezienswaardigheden. Beklim het Oude Raadhuis, slenter over het Oude Stadsplein en laat je natekenen op de Karelsbrug. Tussendoor kun je tijdens de vakantie de rust opzoeken op de camping in Praag!

Camping Praag

Praag: de stad met 100 torens

‘De stad met 100 torens’, zo wordt Praag, de hoofdstad van Tsjechië, ook wel genoemd. Wie komt voor die torens wordt niet teleurgesteld: in werkelijkheid zijn het er namelijk meer dan 500! Vanuit de camping in Praag sta je binnen 20 minuten rijden midden in het levendige centrum. Naast de vele torens is er in het stadscentrum nog zoveel meer te spotten. Begin de stedentrip bijvoorbeeld met een bezoek aan de Praagse Burcht die is gebouwd op de Hradĉany-burchtheuvel. De gotische Sint Vituskathedraal zorgt hier ongetwijfeld voor de mooiste vakantiefoto’s. De talloze mozaïeken, heiligenbeelden en kleurrijke glas-in-loodramen vormen namelijk een idyllisch decor.

Reis door de tijd in Praag

Een van de hotspots in Praag is het Oude Stadsplein in de Oude Stad. Op dit enorme plein kijk je je ogen uit door de kleurrijke huizen en iconische bezienswaardigheden. Wat gelijk de aandacht op dit stadsplein is het Oude Raadhuis met daarop de Astronomische Klok, waar ieder uur een show met poppetjes wordt opgevoerd. Beklim de toren van het Oude Raadhuis en geniet vanuit daar van het prachtige uitzicht op de naastgelegen Týnkerk. De twee enorme torens van deze middeleeuwse kerk steken statig uit boven het plein. Leuk weetje: de torens zijn niet symmetrisch, omdat ze de mannelijke en vrouwelijke kant van de wereld weerspiegelen.

Uitrusten op de luxe camping

Loop je verder door de stad, wandel dan ook zeker over de Karelsbrug. Op deze enorme, stenen boogbrug vind je aan weerszijden barokke religieuze beelden. Kijk ondertussen ook zeker naar de stromende Moldau die de stad in tweeën splijt. Overdag wordt de brug gevuld door portretschilders, sneltekenaars, marktkraampjes en vele toeristen, waardoor er een gezellige sfeer hangt. Tijdens de kampeervakantie kun je altijd weer de rust opzoeken op de luxe 4 sterren camping in Praag. Plof hier bijvoorbeeld neer onder een parasol aan het zwembad. Of maak een rustgevende wandeling langs het nabijgelegen Počernický rybník-meer.