Corona maatregelen Bonaire

Reizen wordt momenteel afgeraden. Voor noodzakelijke reizen naar deze bestemming worden wel losse vliegtickets aangeboden.

Laatst gewijzigd op: 05-02-2021

Je vakantie op Bonaire kan er in tijden van corona iets anders uit zien. We willen je goed voorbereid op reis laten gaan en je via deze pagina informeren wat de corona-maatregelen voor Bonaire zijn.

Corona maatregelen Bonaire
  • Zwembad in hotel open
  • Restaurant in hotel geopend
  • Activiteiten buiten hotel deels mogelijk
  • Lokale bezienswaardigheden deels geopend
Vakanties Bonaire (21)

Reisadvies

Het reisadvies voor Bonaire is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 16-12 aangescherpt naar een oranje reisadvies. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar Bonaire.

Belangrijkste Facts & Figures Bonaire

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.

Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht indien social distance regels niet kunnen worden gerespecteerd.
Mondkapjes kinderen Verplicht indien social distance regels niet kunnen worden gerespecteerd.
Quarantaine Mits vrij van klachten zijn er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen bij aankomst of bij terugkomst in Nederland.
Goed om te weten
  • Groepen groter dan 25 personen worden gezien als samenscholing.
  • Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten inclusief dekking voor medische kosten in het buitenland.

Benodigde reisdocumenten

Stapsgewijs leggen we uit welke documenten je dient aan te leveren voor je vakantie op Bonaire

1. Coronatest Reizigers vanaf 13 jaar dienen voor vertrek van de vlucht een Covid-19 PCR-test én een sneltest af te laten nemen met een negatief resultaat. Kijk op https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ voor alle informatie omtrent de Covid-19 PCR-test, de voorwaarden en de procedure.
2. Gezondheidsverklaring Bonaire Binnen 72-48 uur voor vertrek dien je de gezondheidsverklaring van Bonaire in te vullen. Deze vul je hier in. Na het invullen wordt het formulier verstuurd naar de publieke gezondheidsdienst op Bonaire. Je dient een geprinte versie of de pdf van het ingevulde formulier op je telefoon bij aankomst op de luchthaven te kunnen tonen. De gezondheidsverklaring dient voor elk lid van het reisgezelschap ingevuld te worden, dus ook voor meereizende kinderen.
3. gezondheidsverklaring Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- als terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Als je alles hebt ingevuld en opgeslagen ben je klaar voor vertrek.
Zorg dat je van alle documenten in 2-voud de geprinte kopieën meeneemt op reis (voor heen- én terugreis).

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie op Bonaire kan ondernemen.

Stranden Geopend
Restaurants Geopend tot 22.00 uur met een maximum van 4 personen per gezelschap (excl. kinderen onder 13 jaar). Er is een registratieplicht en gezondheidscheck. 
Bezienswaardigheden Geopend
Supermarkten Geopend met een maximum van 2 personen per gezelschap (excl. kinderen onder 13 jaar). 
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit.

Reizen naar Bonaire

Vliegtuig Alleen essentiële Seat Only reizen
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Bonaire

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Bonaire tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Eigen auto Mogelijk
Openbaar vervoer Mogelijk, mondkapje verplicht
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen op Bonaire?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Nederlandstalige adviezen van de overheid op Bonaire. 

Vakanties Bonaire (21)

Veelgestelde vragen Bonaire

Op onze pagina corona maatregelen Bonaire vind je alle actuele informatie.

Als je naar Bonaire gaat, dien je voor vertrek een PCR-test te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze corona maatregelen pagina van Bonaire. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan de PCR-test pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantainemaatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina Bonaire of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt twee gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar Bonaire:
1) De Public Health Department van Bonaire heeft een online formulier opgesteld die je binnen 72-48 uur voor vertrek dient in te vullen via deze website. Lees alle stappen goed door op https://www.tui.nl/p/corona-maatregelen/bonaire/.
2) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen op Bonaire. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: corona maatregelen Bonaire