Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Bonaire

Laatst gewijzigd op: 04-05-2021 | Vandaag nog steeds geldig

Je vakantie op Bonaire ziet er vanwege de coronamaatregelen iets anders uit dan je gewend bent. Want, kan ik tijdens mijn vakantie lekker aan het strand liggen? En kan ik 's avonds ergens een hapje gaan eten? We willen je goed voorbereid op reis laten gaan en je via deze pagina informeren welke coronamaatregelen er op Bonaire gelden.

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Bonaire (21)

Alles wat je moet weten over een vakantie Bonaire tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Bonaire heeft een oranje reisadvies. Voor noodzakelijke reizen naar deze bestemming bieden we alleen losse vliegtickets aan. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.
Mondkapjes Verplicht indien social distancing regels niet kunnen worden nageleefd. 
Avondklok Bonaire heeft een avondklok van 21.00 tot 04.00 uur. 
Social Distancing 1,5 meter
Quarantaine Bij aankomst op Bonaire is in quarantaine gaan niet nodig. Na een verblijf op Bonaire ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Wanneer de test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Meer informatie over thuisblijven bij aankomst in Nederland vind je hier.
Goed om te weten
  • Vanaf vrijdag 23 april is de lockdown versoepeld naar risiconiveau 4.
  • Het is toegestaan om met max. 2 huishoudens (met een max. van 10 personen, kinderen onder de 13 jaar niet meegerekend) samen te komen. 

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Bonaire.

Coronatest heenreis Reizigers vanaf 13 jaar moeten een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij vertrek naar Bonaire kunnen laten zien. Heb je dit niet dan moet je in het bezit zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure.
Coronatest terugreis Voor de terugreis naar Nederland dienen reizigers vanaf 13 jaar zich binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland te laten testen middels een NAAT(PCR)-test. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie.
Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Gezondheidsverklaring Bonaire Binnen 72-48 uur voor vertrek dien je de gezondheidsverklaring van Bonaire in te vullen via deze link. Na het invullen wordt het formulier verstuurd naar de publieke gezondheidsdienst op Bonaire. Je dient mobiele of een geprinte versie van het ingevulde formulier bij aankomst op de luchthaven te kunnen tonen. De gezondheidsverklaring dient voor elk lid van het reisgezelschap ingevuld te worden, dus ook voor meereizende kinderen.
Verplichte reisverzekering Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten inclusief dekking voor medische kosten in het buitenland.
Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen naar en binnen Bonaire

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Bonaire.

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.
Autohuur Mogelijk
Openbaar vervoer In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie op Bonaire kan ondernemen.

Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.
Stranden Toegankelijk
Restaurants Het restaurant in je accommodatie is regulier geopend voor gasten. Openbare restaurants zijn geopend tot 22.00 uur. 
Winkels Supermarkten en winkels zijn open met een max. van 2 personen per gezelschap (kinderen jonger dan 13 jaar niet meegerekend).

Meer lezen over de specifieke coronamaatregelen op Bonaire?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de overheidsadviezen van Bonaire.

Vakanties Bonaire (21)

Veelgestelde vragen Bonaire

Op onze pagina corona maatregelen Bonaire vind je alle actuele informatie.

Als je naar Bonaire gaat, dien je voor vertrek een coronatest te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze corona maatregelen pagina van Bonaire. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan de coronatest pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantainemaatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina Bonaire of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt twee gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar Bonaire:
1) De Public Health Department van Bonaire heeft een online formulier opgesteld die je binnen 72-48 uur voor vertrek dient in te vullen via deze website. Lees alle stappen goed door op https://www.tui.nl/p/corona-maatregelen/bonaire/.
2) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen op Bonaire. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: corona maatregelen Bonaire