Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Denemarken

Omdat we op dit moment nog niet naar dit land kunnen reizen, zijn de maatregelen niet up-to-date.

Laatst gewijzigd op: 06-05-2021

Vanwege het coronavirus ziet je vakantie er iets anders uit dan je bent gewend. Want kan ik tijdens mijn vakantie Denemarken de kids verrassen met een dagje Legoland? En kan ik met een gerust hart aanschuiven op het terras voor een flinke plak Smørrebrød? Op deze pagina lees je er alles over en word je geïnformeerd welke coronamaatregelen er gelden in Denemarken. Zo kunnen we samen weer op vakantie met een glimlach. 

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Denemarken (65)

Alles wat je moet weten over een vakantie Denemarken tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Denemarken heeft een oranje reisadvies, daarom laten we op dit moment geen klanten uitreizen naar deze bestemming. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.
Mondkapjes Verplicht vanaf 12 jaar op de luchthaven, in het openbaar vervoer, in supermarkten, winkels, restaurants (behalve aan tafel), musea, wellnesscentra, schoonheidssalons etc.  
Avondklok Denemarken heeft geen avondklok. 
Social Distancing 2 meter
Quarantaine Bij aankomst in Denemarken ga je 10 dagen in quarantaine. Op dag 4 van je quarantaine kun je een PCR-test laten afnemen. Is het resultaat negatief, dan mag je stoppen met de quarantaine. Na een verblijf in Denemarken ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Wanneer de test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Meer informatie over thuisblijven bij aankomst in Nederland vind je hier.
Goed om te weten

Het is niet toegestaan om met meer dan 10 personen samen te komen.

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Denemarken.

Coronatest heenreis Reizigers vanaf 6 jaar die per vliegtuig naar Denemarken reizen moeten binnen 24 uur voor vertrek een PCR-test laten afnemen met een negatief resultaat. Bij aankomst op de luchthaven in Denemarken moet je daarnaast ook een sneltest laten afnemen met een negatief resultaat. Reis je per auto naar Denemarken dan moet je een negatief PCR-testresultaat kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Denemarken. Daarnaast moet je uiterlijk 24 uur na aankomst in Denemarken een nieuwe sneltest of PCR-test laten afnemen. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure.
Coronatest terugreis Voor de terugreis naar Nederland dienen reizigers vanaf 13 jaar zich binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland te laten testen middels een NAAT(PCR)-test. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie.
Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen naar en binnen Denemarken

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Denemarken.

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.
Met eigen auto Wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.
Autohuur Mogelijk met beperkingen. Raadpleeg de website van de desbetreffende verhuurder voor meer informatie.
Openbaar vervoer Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Denemarken kan ondernemen.

Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.
Stranden Toegankelijk
Restaurants In Denemarken zijn de restaurants, cafés, bars weer open tot 23.00 uur. Voor een plek binnen dien je vooraf te reserveren en moet je je coronapaspoort kunnen laten zien. Voor een plek op het terras is dit niet nodig. 
Winkels Supermarkten en winkels zijn open. 

Meer lezen over de specifieke coronamaatregelen in Denemarken?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Deense overheid.

Vakanties Denemarken (65)