Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Corona maatregelen Duitsland

Omdat we op dit moment nog niet naar dit land kunnen reizen, zijn de maatregelen niet up-to-date.

Laatst gewijzigd op: 03-11-2020

Vanwege corona ziet je vakantie in Duitsland er toch een beetje anders uit. Wat er precies is veranderd lees je op deze corona-maatregelen pagina. Want we willen je goed voorbereid op reis laten gaan, met de onveranderde smile. 

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Duitsland (366)

Reisadvies

Het reisadvies voor Duitsland is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 03-11-2020 aangescherpt naar een oranje reisadvies. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar Duitsland.

Belangrijkste Facts & Figures Duitsland

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.
Lees meer over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie. 

Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in openbaar vervoer, openbare gebouwen, horeca en winkels.
Mondkapjes kinderen Verplicht in openbaar vervoer, openbare gebouwen, horeca en winkels.
Gezondheidsverklaring verplicht? Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Coronatest Nederlandse reizigers dienen binnen 48 uur voor aankomst in Duitsland een PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. De PCR-test is niet van toepassing voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land. Kijk op https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ voor alle informatie omtrent de Covid-19 PCR-test, de voorwaarden en de procedure.
Quarantaine Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Vakantiereizen worden niet gezien als noodzakelijk en worden daarom ten zeerste afgeraden door de Nederlandse overheid. Mocht je toch afreizen naar een gebied met een negatief reisadvies dan verzoekt de Nederlandse regering je dringend om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie hierover kan je hier vinden.
Goed om te weten
  • Voor sommige Duitse deelstaten gelden nog additionele maatregelen. Wij adviseren je om het reisadvies en de lokale regels voor vertrek goed te controleren. Dit kan via de volgende webpagina: nederlandwereldwijd.nl.
  • Per 2 november 2020 geldt er in Duitsland een lockdown. Hierdoor is er een verbod op toeristische overnachtingen en activiteiten per 2 november 2020 tot ten minste 30 november 2020.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Duitsland kan ondernemen.

Stranden Geopend
Restaurants Gesloten
Bezienswaardigheden Geopend met beperkingen
Supermarkten Geopend, regels kunnen per deelstaat verschillen.
Overige activiteiten Theater- en concertgebouwen en bioscopen zijn gesloten.

 

Wintersport Duitsland

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen in de Duitse skigebieden op een rij.

Après-ski & overige horeca Er is geen après-ski, overige horeca is geopend. Als je in een restaurant aan tafel zit, hoef je geen mondkapje te dragen. 
Mond- en neusbedekking volwassenen en kinderen Verplicht in de skiliften, restaurants en winkels (denk aan skihutten en skiverhuur).

 

Reizen naar Duitsland

Auto Momenteel niet
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden Doorreis mogelijk. Let wel: wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.

Wanneer je per auto op doorreis bent naar een ander land is een korte stop in Duitsland toegestaan. Een overnachting in Duitsland niet toegestaan indien je geen PCR-test hebt laten afnemen met negatief resultaat.   
Vliegtuig Momenteel niet
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Duitsland

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Duitsland tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Eigen auto Mogelijk. De regels verschillen per deelstaat.
Openbaar vervoer Mogelijk, mondkapje verplicht
Wandeltochten Nog niet bekend
Fietstochten Nog niet bekend

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Duitsland?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de adviezen van de Duitse overheid.

Vakanties Duitsland (366)