Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Corona maatregelen Finland

Dit land heeft een negatief reisadvies. De genoemde maatregelen zijn niet up-to-date.

Laatst gewijzigd op: 26-10-2020

Welke corona-maatregelen gelden er in Finland? Op deze pagina lees je er alles over. Die huskysafari door het ruige Lapland bijvoorbeeld, die kun je gewoon maken. En de skilift pakken en vervolgens de pistes van het geliefde skigebied Ylläs trotseren behoort ook weer tot de mogelijkheden tijdens je vakantie in Finland. Toch zijn er vanwege Covid-19 een aantal dingen veranderd, waardoor je reis er iets anders uitziet dan je bent gewend. Lees daarom deze pagina met maatregelen goed door.

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Finland (30)

Reisadvies

Het reisadvies voor Finland is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 10-08-2020 aangescherpt. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar Finland.

Belangrijkste Facts & Figures Finland

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.
Lees meer over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Social distancing 2 meter
Mondkapjes volwassenen Niet verplicht, maar wel ten zeerste aanbevolen in het openbaar vervoer en op plekken waar het lastig is om voldoende afstand te houden. Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje verplicht. 
Mondkapjes kinderen Niet verplicht. 
Gezondheidsverklaring verplicht? Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Quarantaine Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Vakantiereizen worden niet gezien als noodzakelijk en worden daarom ten zeerste afgeraden door de Nederlandse overheid. Mocht je toch afreizen naar een gebied met een negatief reisadvies dan verzoekt de Nederlandse regering je dringend om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie hierover kan je hier vinden.
Goed om te weten Op de luchthaven kun je worden getest op corona-symptomen. 

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Finland kan ondernemen.

Stranden/meren Geopend
Restaurants Geopend, een zitplaats is verplicht. 
Bezienswaardigheden Geopend
Supermarkten Geopend
Overige activiteiten Geopend, neem contact op met de betreffende activiteit

 

Algemene wintersport informatie

Hieronder vind je informatie over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Goed om te weten Indien beschikbaar, meer informatie volgt.
Après-ski & overige horeca Geopend met beperkingen, zoals verplichte zitplaatsen. 

Wintersport Finland

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen in de Finse skigebieden op een rij.

Mond- en neusbedekking volwassenen en kinderen Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer wordt ten zeerste aangeraden en in situaties waar het lastig is om voldoende afstand te houden. Denk hierbij dus ook aan skiliften, gondels, skibussen etc.  
Desinfectiemiddelen Er zijn voldoende desinfectiepunten. Daarnaast wordt al het materiaal dat wordt gebruikt tijdens excursies extra grondig schoongemaakt. 
Medewerkers Dienen zich altijd aan de corona-maatregelen te houden. Personeel hoeft geen mondkapje of handschoenen te dragen. 
Informatievoorziening Bij binnenkomst van een accommodatie of bij aanvang van een excursie ontvang je informatie over de maatregelen die gelden. In veel gevallen zullen dit algemene maatregelen zijn, maar mogelijk wijken ze per excursie, locatie of accommodatie iets af. Dus lees de maatregelen altijd goed door.

 

Reizen naar Finland

Auto Momenteel niet mogelijk
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden Doorreis mogelijk. Let wel: wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.
Vliegtuig Momenteel niet mogelijk. 
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Finland

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Finland tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Eigen auto Mogelijk
Openbaar vervoer Niet verplicht, maar wel een dringend advies van de Finse overheid om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. 
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Finland?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier en hier de Engelstalige adviezen van de Finse overheid.

Vakanties Finland (30)