Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Corona maatregelen Noorwegen

Dit land heeft een negatief reisadvies. De genoemde maatregelen zijn niet up-to-date.

Laatst gewijzigd op: 26-10-2020

Noorwegen heeft zijn grenzen geopend en we kunnen weer genieten van al het natuurschoon dat dit prachtland te bieden heeft, zoals de fjorden. Wel heeft Noorwegen enkele corona maatregelen opgesteld. Lees de regels op deze pagina goed door, want reizen in tijden van corona is dus net even anders dan je gewend bent. Onveranderd is echter de TUI smile. We kijken er naar uit om er samen een onvergetelijke vakantie van te maken.

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Noorwegen (52)

Reisadvies

Het reisadvies voor Noorwegen is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 15-8 aangescherpt. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar Noorwegen.

Belangrijkste Facts & Figures Noorwegen

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.
Lees meer over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Social distancing 1 meter
Mondkapjes volwassenen Niet verplicht 
Mondkapjes kinderen Niet verplicht
Gezondheidsverklaring verplicht? Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Goed om te weten  

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Noorwegen kan ondernemen.

Stranden Geopend, mijd drukte.
Restaurants Geopend, vooraf reserveren en 1 meter afstand houden. 
Bezienswaardigheden Geopend
Supermarkten Geopend
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit.

 

Algemene wintersport informatie

Hieronder vind je informatie over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Goed om te weten Onderstaande maatregelen gelden voor alle skischolen, skischoolbureaus, verzamelplaatsen, kinderspeel- en opvangcentra, plaatsen waar je even op kunt warmen, beleveniswerelden, (kinder)restaurants en tijdens skilessen.
  • Alle gasten worden geregistreerd, met inachtneming van de regels rondom gegevensbescherming. Zo kan er in het geval van besmetting snel contact met je opgenomen worden.
  • Draag mond-/neusbedekking wanneer afstand houden niet mogelijk is.
  • Skiklassen/groepen mogen niet groter zijn dan 10 personen.
Après Ski & overige horeca De après-ski wordt deze winter in een andere vorm uitgevoerd. De verwachting is dat het in café stijl is, waar je aan tafeltjes zit en er rustige muziek gedraaid wordt. Veel horecazaken trachten een vergunning te krijgen voor een terras/buitenbar met heaters, zodat wintersporters ook buiten een drankje kunnen nuttigen. In restaurants en horecazaken is reserveren verplicht.

Wintersport Noorwegen

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen in de skigebieden in Noorwegen op een rij.

Social distancing Houd 1 meter afstand. Volg te allen tijde de aangegeven grondmarkeringen bij de openbare ruimtes. Ook bij de skihuur en skiliften is dit verplicht. 
Mond- en neusbedekking volwassenen en kinderen Verplicht in de skibussen, skilift, liftstations, restaurants, toiletten en andere openbare ruimtes van het Skigebied. Ook wanneer je in de rij staat (buiten en binnen). Dit mag een mondkapje zijn, maar ook een skimasker, shawl, bandana etc.
Skipassen ophalen Heb je een wintersportvakantie inclusief skipas geboekt bij TUI? Haal de skipas met je verkregen TUI-voucher op bij de kassa van de skilift. Haal ze, indien mogelijk, een dag van te voren op om een wachtrij te voorkomen. Je skipas is een smartcard. De medewerker zal om je naam, telefoonnummer en emailadres vragen, zodat je gecontacteerd kunt worden mocht dit nodig zijn.
Desinfectiemiddelen Er zijn desinfectiemiddelen aanwezig op meerdere plaatsen in de liftstations. De faciliteiten en ruimtes in het liftstation en de skiliften worden regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Skibussen De skibussen rijden met maximaal 50% van de zitcapaciteit.
Medewerkers De medewerkers in de skigebieden en skischolen worden regelmatig getest op corona. Vaak zelfs meerdere keren per week.
Informatievoorziening De skigebieden zullen informatiepunten, -borden hebben waarop de laatste coronamaatregelen gecommuniceerd worden. Ook wordt het in sommige gebieden omgeroepen of kun je pushberichten verwachten op je telefoon. Deze pushberichten ontvang je door de lokale app van het skigebied te downloaden.

 

Reizen naar Noorwegen

Auto Momenteel niet
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden Doorreis mogelijk. De grenzen met Denemarken en Zweden zijn geopend. Als je met de ferry gaat, dien je dit vooraf te reserveren. Het is niet toegestaan om in Denemarken te overnachten.

Reizen binnen Noorwegen

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Noorwegen tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Eigen auto Mogelijk
Openbaar vervoer Alleen essentiële reizen, mondkapje niet verplicht
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Noorwegen?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Noorse overheid.

Vakanties Noorwegen (52)