Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Corona maatregelen St. Maarten

Dit land heeft een negatief reisadvies. De genoemde maatregelen zijn niet up-to-date.

Laatst gewijzigd op: 17-12-2020

Wat zijn de corona-maatregelen op St. Maarten? Op deze pagina lees je er alles over. De hagelwitte stranden... die mag je weer bezoeken. En bij je favoriete strandtent de zon in de zee zien zakken hoort gelukkig ook weer tot de opties tijdens je vakantie op St. Maarten. Toch zijn er een aantal dingen veranderd vanwege corona, waardoor je reis er iets anders uitziet dan je bent gewend. Lees daarom deze pagina goed door.

Corona maatregelen St. Maarten
Vakanties St. Maarten (6)

Reisadvies

Het reisadvies voor St. Maarten is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 16-12 aangescherpt naar een oranje reisadvies. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar St. Maarten.

Belangrijkste Facts & Figures St. Maarten

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.

Social Distancing Afstand 2 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht op de luchthaven en in ruimtes waar het lastig is 2 meter afstand te houden. 
Mondkapjes kinderen Verplicht op de luchthaven en in ruimtes waar het lastig is 2 meter afstand te houden. 
Gezondheidsverklaring verplicht?
  • Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- als terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
  • Via deze website kun je de gezondheidsverklaring invullen die je nodig hebt bij aankomst op St. Maarten. Deze verklaring vul je 72 uur voor je aankomsttijd op St. Maarten in.
Coronatest Reizigers vanaf 11 jaar dienen voor vertrek van de vlucht een Covid-19 PCR-test af te laten nemen met een negatief resultaat. Kijk op https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ voor alle informatie omtrent de Covid-19 PCR-test, de voorwaarden en de procedure.
Quarantaine Mits vrij van klachten zijn er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen bij aankomst of bij terugkomst in Nederland.
Goed om te weten
  • Je temperatuur wordt gemeten op de luchthaven van St. Maarten.
  • Groepen groter dan 10 personen worden gezien als samenscholing.
  • Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten inclusief dekking voor medische kosten in het buitenland.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie op St. Maarten kan ondernemen.

Stranden Geopend
Restaurants Geopend
Bezienswaardigheden Geopend
Supermarkten Geopend
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit.

Reizen naar St. Maarten

Vliegtuig Momenteel niet
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen St. Maarten

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen St. Maarten tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk
Openbaar vervoer Mogelijk, mondkapje verplicht
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen op St. Maarten?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de overheid van St. Maarten.

Vakanties St. Maarten (6)

Veelgestelde vragen St. Maarten

Op onze pagina corona maatregelen St. Maarten vind je alle actuele informatie.

Als je naar St. Maarten gaat, dien je voor vertrek een PCR-test te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze corona maatregelen pagina van St. Maarten. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan de PCR-test pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantainemaatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina St. Maarten of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt twee gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar St. Maarten:
1) De gezondheidsverklaring die de autoriteiten van St. Maarten hebben opgesteld. Deze dien je binnen 72 uur voor je aankomsttijd op St. Maarten in te vullen via deze website. Bekijk ook onze corona maatregelen pagina van St. Maarten voor meer informatie. 
2) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen op St. Maarten. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: corona maatregelen St. Maarten