Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Cruise Rusland

In het Russische Sint-Petersburg stapt u aan boord van een luxe cruiseschip en volgt u de langste rivier van Europa: de Wolga. Volgens velen is St. Petersburg de mooiste stad van Rusland. Hier is een bezoek aan de Hermitage een must. Vervolgens passeren kleurrijke steden en traditionele dorpjes de revue. En natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Moskou niet ontbreken. De Sint-Basiliuskathedraal, het Kremlin en het rode plein zijn wereldberoemd.

Het Kremlin bezoeken in Moskou

Tijdens een cruise door Rusland volgt u de langste rivier van Europa: de Wolga. Onderweg passeren sprookjesachtige dorpjes, kleurrijke steden en adembenemende landschappen de revue. Bij Rusland denkt u vast al snel aan de hoofdstad Moskou. Dat is niet zo gek, want het Kremlin is regelmatig in het nieuws. Het Kremlin is het kloppende hart van Moskou en is de plek waar het Rode Plein en de Sint-Basiliuskathedraal zijn gevestigd. Deze kathedraal dankt zijn gezicht aan de felle kleuren en ui-vormige koepeltorens. Het gebouw lijkt rechtstreeks afkomstig uit een prentenboek. Ook in de avonduren hoeft u zich niet te vervelen in Moskou. Woon bijvoorbeeld een ballet- of operashow bij in het Bolsjojtheater.

Kunst bekijken in de Hermitage van St. Petersburg

Moskou mag dan wel de hoofdstad van Rusland zijn, volgens velen is St. Petersburg de mooiste stad van het land. Tijdens een cruise door Rusland start u in deze romantische stad. Hier gaat u het water op, want St. Petersburg telt vele kanalen, bruggen en grachtenpanden. Tsaar Peter de Grote keek het af van die andere bekende grachtenstad: Amsterdam. Het voormalige winterpaleis, de Hermitage, is dé blikvanger van de stad. Vanaf het 'Dvortsovaya Ploshchad', het paleisplein, hebt u er een prachtig zicht op. Dit kunstmuseum is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van St. Petersburg en bezit ook werken van Rembrandt en Picasso. Zet eens koers naar het stadspark Peterhof waar u bij de 'Grote Cascade' fontein een indrukwekkende watershow kunt bekijken.

Schilderachtige landschappen langs de Wolga

De steden van Rusland zijn indrukwekkend, maar ook de kleine dorpjes, diepblauwe meren en groene oevers langs de Wolga verdienen een plek in het vakantiealbum. Bij TUI kunt u tijdens een cruise door Rusland een bezoek brengen aan het eiland Kizhi in het Onegameer. Dit eiland is dankzij de vele kerken een heus openluchtmuseum. Vooral de houten koepels van de kathedraal van de Transfiguratie steken schilderachtig af tegen het blauwe water in het meer. Over houten architectuur gesproken. In het dorpje Mandrogi staan houten huisjes aan de oever van het Ladogameer. In dit dorp kunt u ook niet om het wodka-museum heen. Proeven van de nationale drank is een must... "Vashe zdoróvje"...Proost!

Bekijk alle cruises Rusland (7)