Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Nessebar

Last Minute Nessebar

  1. Last Minute
  2. Bulgarije
  3. Zwarte Zee
  4. Nessebar

Wie zin heeft om er op korte termijn tussenuit te gaan, moet zeker een Last Minute Nessebar overwegen. Deze Bulgaarse kustplaats aan de Zwarte Zee neemt je mee terug de historie in; deze stad is meer dan 3.000 jaar oud. Wandel in de oude stad langs de historische gebouwen zoals de indrukwekkende Pantokrator Kerk. Of ga een dagje naar het strand in het moderne gedeelte en doe een drankje op het nabijgelegen Sunny Beach.

Last Minute Nessebar

Nessebar: vlakbij Sunny Beach

Aan de kust van de Zwarte Zee vindt je het schilderachtige plaatsje Nessebar. Deze prachtige stad in het oosten van Bulgarije is meer dan 3.000 jaar oud en heeft een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nessebar bestaat uit een modern gedeelte op het vasteland dat omringd wordt door kilometerslange goudgele zandstranden. Hier is ook het verblijf van TUI te vinden. Vanaf het hotel loop je direct het zandstrand van Aurelia Beach op naar de gezellige straat met winkels, restaurants en bars. Wil je tijdens een Last Minute Nessebar een dag een ander strand bezoeken? Na een korte autorit van ongeveer 10 minuten sta je op het bruisende Zonnestrand, beter bekend als het populaire Sunny Beach. Vanwege de vele bars is dit gebied ook een leuke plek voor een avond uit!

De oude stad van Nessebar

Vanaf het moderne gedeelte bereik je via een 400 meter lange dam de Old Town van Nessebar. De oude stad bevindt zich op een schiereiland en is verbonden met de nieuwe stad door een landtong. Tijdens de wandeltocht over de dam zie je al vanaf een afstand de beroemde houten windmolen. Vanaf dit punt begint je historische wandeltocht door de stad. De oude stad ligt verborgen achter de overblijfselen van de vestingmuren van een Romeinse fort. Binnen de muren loop je door de geplaveide smalle straatjes en zie je traditionele Bulgaarse houten huizen en tientallen kleine kerken. Die overtreffen lange na niet de ‘hoofdkerk’ van Nessebar: de indrukwekkende Pantokrator Kerk. Door de rijke en kleurrijke decoratie is deze Byzantijnse kerk uit de 13e eeuw zeker bewonderenswaardig te noemen. Bezoek tijdens deze Last Minute in Nessebar ook andere historische bezienswaardigheden zoals de de tempel van Apollo en de ruïnes van St. Sophia kerk. Vlakbij deze kerk is een pleintje met restaurants om de dag af te sluiten met een glaasje ‘rakia’. Proost!