Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sozopol

Last Minute Sozopol

  1. Last Minute
  2. Bulgarije
  3. Zwarte Zee
  4. Sozopol

In Sozopol op een schiereiland in de Zwarte Zee kun je naast zonnen op de stranden elke dag wel een monument bezoeken. In het historisch centrum tel je er maar liefst 180! Van de Saints Cyril and Methodius kerk tot het Archeologisch Museum. Maar ook de oude vestingmuur met uitzicht op zee is zeker een wandeling waard tijdens je Last Minute in Sozopol.  

Last Minute Sozopol

De historische charme van Sozopol

Bij een vakantie Bulgarije denk je misschien niet zo snel aan een strandvakantie, maar de badplaats Sozopol telt maar liefst twee stranden: Harmani Beach vlak bij het centrum en het rustig gelegen Kavatsite strand. Je hebt hier niets te klagen. Het water van de zee is helderblauw, het zand zijdezacht en er zijn volop voorzieningen op en aan het water. Iets verderop ligt het historische centrum van Sozopol. Old Town zoals de locals zeggen. Je vindt hier maar liefst 180 monumenten. Een cultureel hoogtepunt is de prachtige witte Saints Cyril and Methodius kerk met daarin oude iconen. Weten hoe het sprookje Sozopol begon? Duik dan de geschiedenis in het Archeologisch Museum in. Vooral de bisschopskroon en het houtsnijwerk aan de muren zijn het bekijken waard!

Vleugels krijgen op de oude vestingmuur

Het hoogtepunt van een Last Minute aan Sozopol is de oude vestingmuur. Met een koel briesje in je gezicht ‘vlieg’ je over de muur uitkijkend over de magische Zwarte Zee. En met de foto’s die je hier maakt, haal je anderen over om ook op korte termijn naar deze betoverende plek te gaan! Hierna is het tijd om even rustig te zitten op een terrasje.  Al etenstijd? Probeer dan de typisch Bulgaarse jachina: een stoofpot van groenten, vlees en uien. En voordat je terugloopt naar het hotel van TUI struin je nog even langs de prachtige, oude haven van Sozopol.