Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Last minute Blavand

Het centrum van de Deense badplaats Blåvand aan de westkust van Jutland is op zich al een plaatje, maar vooral de adembenemend mooie natuur en de eindeloze zandstranden maken deze plek bijzonder. Ga lekker wandelen door de duinen en bewonder de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die zich nog altijd bij het strand bevinden. En bezoek ook zeker de oudste snoepwinkel van Denemarken tijdens je Last Minute Blåvand.

Relaxen op het strand van Blåvand

Bij de Deense badplaats Blåvand aan de westkust van Jutland vind je een enorm lang zandstrand waar je heerlijk kunt zwemmen en wandelen. Het noordelijke gedeelte van het strand staat bekend als Hvidbjerg en het zuidelijke deel als Blåvand strand. Beide stranden hebben een blauwe vlag status, wat betekent dat het water en strand schoon zijn. Ideaal voor een gezellige dag vol strandplezier met het hele gezin! Het hotel van TUI bevindt zich op slechts 100 meter van het strand, dus voor je ‘zandkasteel’ kunt zeggen sta je al met je voeten in het water van de Noordzee. Bij het zuidelijke deel van het strand vind je de resten van enkele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog die deel uitmaakten van de Atlantikwall, een verdedigingslinie gebouwd door de Duitse soldaten om een invasie te voorkomen. Wat de bunkers extra bijzonder maakt is dat de Engelse kunstenaar Bill Woodrow ze omtoverde in muildieren door ijzeren hoofden en staarten toe te voegen. In museum Tirpitz ontdek je meer over de geschiedenis van dit bunkercomplex.

Van Skallingen naar de oudste snoepwinkel van Denemarken

Als je graag de natuur opzoekt tijdens je Last Minute Blåvand is een bezoek aan Skallingen een leuk idee. Skallingen is een schiereiland vlak bij Blåvand met een fenomenaal wit, breed zandstrand en een uitgestrekt duingebeid, waar veel vogelsoorten voorkomen. Een ander leuk uitje voor jong en oud is een bezoek aan Blåvand Bolcher, de oudste snoepwinkel van Denemarken in het centrum van Blåvand. Tussen de vrolijk gekleurde lollies en chocoladerepen voel je je heel even net als Sjakie in het boek ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’! Slenter nog even langs de andere winkeltjes in het centrum voordat je weer terugkeert naar het hotel van TUI om nog even te ontspannen in de wellness of een duik te nemen in het binnenbad.

Bekijk alle Last Minutes Blavand (1)