NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Hunsrück

Tijdens een Last Minute Hunsrück verblijf je met TUI op een camping in het Duitse laaggebergte van Rijnland-Palts. Met een ligging aan het Soonwald natuurgebied kun je in de Hunsrück erg fijn wandelen. Bijvoorbeeld over de wandelroute Saar-Hunsrück-Steig door de hoogvlaktes van de Hunsrück. Of bezoek de Romeinse monumenten in Trier, de oudste stad van Duitsland. Scoor een souvenir op de Hauptmarkt en geniet van een Moezels Kabinet wijntje.

Hunsrück, dé Moezel hotspot

Met een ligging tussen de rivieren de Rijn, Moezel, Nahe en Saar verblijf je tijdens een Last Minute Hunsrück in het Duitse laaggebergte van Rijnland-Palts. Na 4 uur rijden vanuit Nederland overnacht je met TUI op een gezellige camping in Bockenau. De camping ligt aan de rand van het Soonwald, een perfecte uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. Eerst even langs de bakker om de hoek voordat je eropuit trekt. Bijvoorbeeld over de wandelroute Saar-Hunsrück-Steig dwars door de hoogvlaktes van de Hunsrück. De route loopt langs bizarre rotsformaties, kronkelende beekjes en veenlandschappen. Of parkeer bij Parkplatz Turnheim am Kirn-Kallenfels voor een wandeling door de Hahnenbach vallei. Terug op de camping is het misschien tijd voor een schnitzel bij de bar terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Romeinse invloeden op Last Minute Hunsrück

Tijdens een Last Minute in Hunsrück ben je in het Duitse Rijnland-Palts niet ver verwijderd van oude Duitse steden zoals Koblenz, ten noorden van de camping. Je rijdt er in een uurtje naartoe. Als één van de oudste steden van Duitsland kun je in Koblenz heerlijk verdwalen in de Altstad. Slenter over het Jesuitenplatz van de oude stad, een groot plein omzoomd door historische gebouwen zoals het 19e eeuwse Rathaus en de Jezuïetenkerk. Op anderhalf uur rijden in westelijke richting ligt Trier. In de oudste stad van Duitsland zijn de intact gebleven Romeinse monumenten een bezoek waard. De Porta Nigra stadspoort, de Kaiserthermen en de Römerbrucke over de Moezel rivier zijn enkele voorbeelden van Romeinse invloed. Maar in Trier, tegenwoordig een moderne stad, kun je ook goed winkelen. De Hauptmarkt, omringd door gezellige cafés, is zo’n winkelspot.

Bekijk alle Last Minutes Hunsrück (1)