Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Franche-Comte

Last Minute Franche-Comte

  1. Last Minute
  2. Frankrijk
  3. Franche-Comte

Ben je het liefst lekker actief bezig tijdens je vakantie? Dat gaat tijdens een Last Minute in Franche-Comté zeker lukken! Deze regio in Oost-Frankrijk staat bekend om zijn spectaculaire bergen, valleien en rivieren. Ook waterratten zijn hier dankzij de rivier La Loue verzekerd van een spetterende vakantie. En wie graag een dagje rustig aan wil doen, kiest voor een dagje naar de stad Besançon of het pittoreske dorp Baume-les-Messieurs.

Last Minute Franche-Comte

Lekker actief in Franche-Comté

Aan indrukwekkende natuur zal het je niet ontbreken tijdens een Last Minute in Franche-Comté. Het gezicht van deze regio in Oost-Frankrijk wordt namelijk getekend door bergen, valleien en rivieren. In Ounans ligt de camping van TUI, aan het riviertje La Loue. De kids kunnen hier veilig in het water spelen, of lekker in het zwembad plonzen natuurlijk! De camping heeft alles voor een actieve vakantie en verhuurt ook kano's zodat je zelf La Loue af kunt peddelen. Wil je ook de vallei en bossen rondom het dorpje Ounans verkennen? Huur dan een fiets en zet koers naar de wijngaarden van de Jura. Als je onderweg een wijnhuis tegenkomt, is het misschien een goed idee om alvast een fles lekkere Arbois mee te nemen voor bij het diner straks.

Van Besançon naar spektakelvallei

Zelfs tijdens een actieve Last Minute in Franche-Comté kan de boog niet altijd gespannen zijn. Een (relatief) rustig dagje beleef je tijdens een rondrit door de regio. Wat dacht je van een dagje naar Besançon? De historische stad aan de rivier de Doubs bereik je na een uurtje rijden. De gigantische citadel op de Mont Saint-Etienne zie je al van ver liggen. Na een bezoek aan het 17e eeuwse fort kun je in de Grand Rue langs het geboortehuis van schrijver Victor Hugo lopen en een terrasje pakken op een van de pleintjes. Aan de andere kant van Franche-Comté ligt een ander hoogtepunt. Hier vind je het dorp Baume-les-Messieurs op een kruispunt tussen drie valleien met kalkrotsen die meters ver omhoog rijzen. Een spectaculaire stop voor een 'café' met een stuk Jura-taart.