Gimouille

Last Minute Gimouille

  1. Last Minute
  2. Frankrijk
  3. Bourgogne
  4. Gimouille

Tijdens een Last Minute Gimouille geniet je van de Franse Bourgogne in al zijn charme. Start met een ruige tocht door avonturenpark Grand Bois met zijn tokkelbanen en verken het natuurgebied Bec d’Allier al fietsend via een gedeelte van de Loire à Vélo fietsroute. Cultuurfans bezoeken het Château du Marais in Guimouille, of het Place De La République in de voormalige hertogenstad Nevers.

Ontdek de Bourgogne

Omgeven door de uitgestrekte wijngaarden en schitterende kastelen verblijf je op een Last Minute Gimouille in het hart van de Franse regio Bourgogne. Het luxe vakantiepark van TUI ligt in een 200 hectare groot ecologisch park nabij het avonturenpark Grand Bois, op 7 minuten lopen. Dé manier om tijdens je familievakantie de natuur van Bourgogne te verkennen via klimparcours en 20 meter hoge zweefbanen, en voor de kleintjes springkussens en speeltuinen. Fietsers en wandelaars ontdekken het natuurgebied Bec d’Allier bij Gimouille. Stap op de pedalen bijvoorbeeld naar het dorpje Marzy voor een overweldigend uitzicht over het beboste heidelandschap rijk aan naaldbomen. Even afkoelen? Een duik in het binnen- of buitenzwembad van het vakantiepark doet vast goed.

Gimouille, cultuur in overvloed

Voor een cultureel dagje uit loop je tijdens een Last Minute Gimouille zo het oude stadscentrum in. De drie slotgrachten van het 14e-eeuwse Château du Marais en de romaanse Église Saint Laurent zijn de blikvangers. De stadse drukte zoek je op in de voormalige hertogenstad Nevers. Hier prijkt de prachtige Romaans-Gotische Cathédrale Saint-Cyr-et-Sainte-Juliette de Nevers. Slenter verder naar het Place De La République waar het Palais Ducal de show steelt met zijn Renaissance façade. Heerlijk, als je tussendoor bij één van de wijnbars plaats neemt voor een kaasplankje onder het genot van een glas Chablis. Over wijn gesproken: je ervaart de bourgondische levensstijl pas echt als je mee hebt gedaan met een wijntour. In Nevers zijn er verschillende mogelijkheden om per fiets een tocht langs de wijngaarden in de Loire vallei te maken en tegelijkertijd kennis te maken met streekwijnen zoals de fruitige Pouilly Fumé. 

Bekijk alle Last Minutes Gimouille (1)