Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Gruissan

In het zuiden van Frankrijk ligt aan de Middellandse Zee het unieke dorpje Gruissan. Cirkelvormige straten, de middeleeuwse Barberousse toren én een strand vol chalets vormen samen het stadsbeeld van Gruissan. Tijdens een Last Minute Gruissan kun je de toren beklimmen en uitkijken over het dorp. Dineren doe je ’s avonds bij de vissershaven. Bezoek ook eens sprookjesachtig Carcassonne waar je je in de middeleeuwen waant.

Last Minute Gruissan

Het unieke gezicht van Gruissan

Een langgerekt zandstrand, sfeervolle haven en unieke straten vormen de ingrediënten van een Last Minute Gruissan. Dit vissersdorpje in het zuiden van Frankrijk ligt aan de Middellandse Zee en dankt zijn gezicht aan de cirkelvormige straten. Uitkijken op dit unieke stadsbeeld doe je door de middeleeuwse Barberousse toren te beklimmen. Ook het strand van Gruissan is bijzonder te noemen. Het zandstrand staat vol met witte strandhuisjes en heeft daarom als bijnaam ‘La plage des Chalets’. Hier is het goed toeven onder de zon. En ’s avonds loop je vanaf het strand zo naar de vissershaven van Gruissan om te smullen van verse vis.

Flaneren door middeleeuws Carcassonne

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een Last Minute Gruissan niet om de middeleeuwse stad Carcassonne heen. Vanuit het appartement van TUI is het een klein uurtje rijden naar deze sprookjesachtige stad. Stenen stadsmuren, ronde torens en geplaveide straatjes doen je voor even terug voeren naar vervlogen tijden. Terwijl je over de stadsmuren van Carcassonne wandelt is ook het uitzicht op de groene bergen van de Pyreneeën onvergetelijk. Breng zeker een bezoek aan de Basiliek van Saint-Nazaire om de gebrandschilderde ramen te bewonderen. Of geniet op een van de verscholen binnenplaatsen van een lunch met vers gebakken stokbrood en Franse kaasjes.