VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Jura

Last Minute Jura

  1. Last Minute
  2. Frankrijk
  3. Jura

Geen zin in een urenlange autovakantie en toch genieten in een heel andere omgeving? Dan is een Last Minute naar de Jura een goed idee! Na slechts 7 uur rijden vanuit Nederland kom je terecht in een sprookjesachtig landschap vol groene heuvels, romantische dorpjes en veel meren en riviertjes. Deze streek in Frankrijk wordt niet voor niets het gebied van de duizend meren genoemd. Vanaf de 4 sterren camping maak je de mooiste uitstapjes en ontdek je de rivier La Loue. Bonnes Vacances!

Last Minute Jura

Vakantie in de Jura: Wat een rust

De Jura op slechts zeven uurtjes rijden is nog niet overstroomd door massa’s toeristen. En eigenlijk is dat vreemd. Want deze streek biedt alle ingrediënten die nodig zijn voor een heerlijke vakantie in Frankrijk. De groene bergen die uitnodigen tot wandelen, de kraakheldere meren waar je zo in wilt duiken en de prachtige oude stadjes waar je soms nog sporen kunt vinden uit de tijd van de dinosauriërs. Maar ook: volop rust én lekker eten. Ook niet onbelangrijk tijdens een Last Minute in de Jura. Verblijf met TUI op een luxe 4 sterren camping waar ook de kinderen zich tijdens een familievakantie zeker zullen vermaken. Natuurlijk is er een prachtig zwembad, maar ook de rivier La Loue speelt een grote rol tijdens deze ontspannend Last Minute. Lekker ploeteren in het water, dammetjes bouwen en met een kano de stroomversnelling bedwingen. Dit is het échte Frankrijk-gevoel. Wil je juist wat relaxen tijdens een Last Minute in de Jura? De camping in Ounans heeft zelfs een spa! Hier kom je lekker bij in de jacuzzi en de sauna.

Cultureel genieten tijdens Last Minute Jura

Tijdens een Last Minute Jura wil je natuurlijk ook wat van deze mooie omgeving zien. Ben je op een actieve wandelvakantie in de Jura? Haal dan de wandelgids bij de receptie van de camping voor de mooiste tochten langs de duizend meren en de eeuwenoude bomen. Stap zeker eens in de auto voor een uitstapje naar het dorp Baume-Les-Messieurs. Dit dorp werd verkozen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is gelegen in een indrukwekkend keteldal. Bezoek een van de uitzichtpunten voor een fenomenaal uitzicht over de vallei en de hoge kliffen, wandel naar de 6e-eeuwse abdij en bezoek de grotten die maar liefst 120 meter onder de grond liggen. Weer terug op de 4 sterren camping is het tijd voor een heerlijke maaltijd. Natuurlijk heb je onderweg boodschappen gedaan op een van de Franse markten. Dat wordt smullen van verse baguettes met echte Gruyère de Comté, dé lokale kaas. Neem er gerust een glaasje rosé bij, je bent ten slotte op vakantie in Frankrijk.