NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute La Norma

La Norma is de perfecte plek voor natuurliefhebbers. 's Winters staat dit gebied in de Franse Alpen bekend als Skigebied La Norma waar sneeuwliefhebbers de pistes onveilig maken. Maar als de sneeuw gesmolten is wordt het groene landschap van het Vanoise Nationaal Park zichtbaar en wachten er vele wandelpaden. Hoe dan ook, tijdens een Last Minute La Norma blijft het dorp met de kaas- en wijn winkels altijd zichtbaar.

Ontdek de pistes in het Skigebied La Norma

Boekt u een Last Minute La Norma in de wintermaanden, dan staat u voor u het weet op de pistes van de Franse Alpen.
Het sfeervolle dorp, in het Franse departement Savoie, bevindt zich middenin het skigebied La Norma, gelegen in het dal van de Maurienne op zo’n 1.350 meter hoogte. Met 7 kilometer aan groene en blauwe pistes is een wintersport in La Norma uitermate geschikt voor een familievakantie met kids, maar ook als u nog nooit op de latten heeft gestaan bent u hier aan het juiste adres. Als gevorderde kunt u van de hoogste toppen zoeven terwijl u uitkijkt op de 'drieduizenders': La Belle Plenier en Aiguille de Scolette.

Overigens kunt in het skigebied La Norma ook kiezen voor een avontuur over de 6 kilometer lange langlaufloipes en het slalom parcours. La Norma is vooral op families gericht en daardoor niet echt geschikt voor een bruisende après-ski tot in de late uurtjes, maar u kunt wel genieten van het Bourgondische leven en van een wijntje genieten bij de pub 'La Bodega'.

Het Nationaal Park van de Vanoise

Ook in de zomer is het heerlijk vertoeven tijdens een Last Minute La Norma. In het autovrije centrum bevinden zich vele kaas- en wijn winkeltjes die lokale producten uit de 'L'Alpage' streek verkopen. U mag natuurlijk even proeven en uw favoriet uitkiezen die u mee kunt nemen voor een picknick in het Nationaal Park van de Vanoise.
La Norma bevindt zich namelijk in dit natuurpark dat garant staat voor een fijne wandelvakantie in Frankrijk. Laat de chalets van La Norma achter u en wandel de groene omgeving in. Als u in de richting van het dorp Avrieux wandelt zult u de 'Cascade de Saint Benoit' tegenkomen. Deze 90 meter hoge waterval biedt wel wat verkoeling tijdens uw actieve vakantie in La Norma, maar u kunt ook even ontspannen op het naastgelegen strandje. Pak de kaasjes en de fles wijn er maar bij en geniet.

Als u doorloopt naar Avrieux wacht de barokke 'Saint Thomas Beckett' kerk waar de muurschilderingen wel een bezichtiging waard zijn. Pak tijdens een Last Minute La Norma de laatste zonnestralen van de dag nog mee op het terras van restaurant 'L'eterlou'. Hier dineert u met uitzicht op de bergtoppen van het park voordat u uitrust in uw appartement in La Norma.

Bekijk alle Last Minutes La Norma (3)