NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Lourdes

Na een Last Minute Lourdes ben je helemaal zen. Dit dorp in de Franse Midi-Pyreneeën staat bekend als bedevaartsoord. Ga daarom zeker op audiëntie bij de Heilige Maagd Maria in de Grot van Massabielle, waar de allereerste Maria-verschijning was. Neem wat Lourdeswater mee voor thuis en ga biechten in de Kapel van Verzoening. En maak bijvoorbeeld ook eens je hoofd leeg tijdens een bergwandeling op de 900 meter hoge Pic du Jer.

Als pelgrim in Lourdes

Tijdens een Last Minute Lourdes wacht je een verrassende vakantie in een beroemd bedevaartsoord. Jaarlijks trekt het dorp in de Midi-Pyreneeën in Frankrijk miljoenen pelgrims. Zij bezoeken allen het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes, rondom de Grot van Massabielle. Volgens de overlevering verscheen de Heilige Maagd Maria in 1858 hier aan Bernadette Soubirious. Dit wordt dus zeker een vakantie met een spiritueel tintje...

De heiligdommen van Lourdes

Het hotel van TUI ligt op 500 meter van het Heiligdom. Binnen enkele minuten kun je al Lourdeswater tappen en biechten in de Kapel van Verzoening. Vanuit het hotel wandel je ook in een kwartier naar het stadscentrum. Daar ontdek je verschillende musea, zoals het Wassenbeeldenmuseum en het Pyreneeën museum. Dit laatste is gevestigd in het fort van Lourdes, bovenop een heuvel. Dankzij de collectie van 18e-eeuws keramiek en traditionele kleding komt de unieke Pyreneeën cultuur echt tot leven.

Zen op de Pic du Jer

Ook wandelaars boeken een Last Minute Lourdes bij TUI. Door de bergachtige omgeving slingeren namelijk verschillende wandelroutes. Beklim bijvoorbeeld de top van de Pic du Jer, een 900 meter hoge berg aan de rand van Lourdes. Het eerste stuk kun je trouwens ook afleggen met de kabelbaan. Eenmaal boven geniet je van uitzicht over de stad, het fort en de omringende Pyreneeën. Haal even diep adem en voel hoe de schone berglucht je helemaal zen maakt.

Bekijk alle Last Minutes Lourdes (2)