Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Agrigento

Last Minute Agrigento

  1. Last Minute
  2. Italië
  3. Sicilië
  4. Agrigento

Op de valreep 'wat' cultuur snuiven in Sicilië? Kies dan voor een Last Minute naar Agrigento. Deze stad in het zuiden van het eiland kenmerkt zich door een oud centrum vol culturele bezienswaardigheden, zoals de Basilica di Santa Maria dei Greci. De grootste troef is de Vallei dei Templi, dat letterlijk het dal van de tempels betekent. In deze oude stad zie je goed hoe de Griekse beschaving op Sicilië is geweest.

Last Minute Agrigento

Het culturele hart van Sicilië

Tijdens een Last Minute naar Agrigento wordt het direct duidelijk waarom deze Italiaanse stad in het zuiden van Sicilië zo speciaal is. Het oude centrum van Agrigento wordt gevormd door tal van smalle straatjes en eeuwenoude culturele bezienswaardigheden, zoals de Basilica di Santa Maria dei Greci. Deze basiliek is in de 12e eeuw gebouwd op de restanten van een Dorische tempel in Normandisch-Arabische stijl. Vanaf de binnenplaats, die te bereiken is via een barok portaal, heb je door de glazen vloer een prachtig zicht op de fundamenten van de tempel van Jupiter Polieo.

Op de fundamenten van Akragas

Een rondreis door Sicilië of gewoon een excursie vanaf het 4 sterren hotel van TUI maken? De grootste troef van de stad en streek is het nabijgelegen Vallei dei Templi, dat letterlijk het dal van de tempels betekent. Tijdens een bezoek aan dit hoogtepunt kun je met eigen ogen de overblijfselen van de oude stad Akragas zien, dat een duidelijk beeld geeft van de oude Griekse beschaving op Sicilië. Zo is de tempel van Herakles, de oudste van het gebied, vernoemd naar een van de meest vereerde goden in Akragas. Ondanks dat er door een aardbeving nog maar acht kolommen overeind staan, is het toch een indrukwekkend bouwwerk. Houd er wel rekening mee dat een toegangskaartje voor dit tempelcomplex zo'n €10,- kost.