Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Alassio

Last Minute Alassio

  1. Last Minute
  2. Italië
  3. Italiaanse Rivièra
  4. Ligurië
  5. Alassio

In het Italiaanse kuststadje Alassio kun je niet alleen de kleurrijke huizen bewonderen, maar ook legendarische monumenten bezoeken. Zo is de middeleeuwse toren van Vegliasco wel een bezoek waard. Alleen al omdat je vanaf hier een indrukwekkend uitzicht op het diepblauwe water van de Ligurische Zee hebt. Ontspannen doe je tijdens de Last Minute Alassio op het gouden zandstrand of bij de terrasjes op de gezellige boulevard.

Last Minute Alassio

Zonnen in het kleurrijke Alassio

Kleurrijk, authentiek en zonnig zijn kernwoorden die bij het Italiaanse kuststadje Alassio passen. En dan hebben we legendarisch nog achterwege gelaten. Alassio ligt aan de Italiaanse Rivièra en dankt zijn stadsgezicht vooral aan de pastelkleurige huizen langs de kust. Het rood, geel en oranje van de huizen steekt schilderachtig af tegen het azuurblauwe van de Ligurische Zee. Een wandeling over de Via XX Settembre boulevard laat je kennis maken met alle fotogenieke plekjes. Maar tijdens een Last Minute Alassio is het ook goed toeven op het langgerekte zandstrand. En wat dacht je van de vele terrasjes en gelateria op de boulevard? In Alassio hoef je je echt niet te vervelen.

Naar de middeleeuwse toren van Vegliasco klimmen

Ken je de films waarin de mooie prinses uitgehuwelijkt wordt, zij het er niet mee eens is en er een heuse oorlog uitbreekt? Volgens de legende vond er zoiets ook plaats in Alassio. Toen de dochter van de Romeinse keizer Ottone il Grande trouwde met een man die haar vader ongeschikt achtte vluchtte zij naar de toren van Vegliasco. Tegenwoordig kun je deze historische toren uit de middeleeuwen bezoeken. De toren staat net buiten Alassio op een groene heuvel aan de kust. Alleen het al uitzicht op de Ligurische Zee is de beklimming van de heuvel meer dan waard. Afkoelen doe je vervolgens in het zwembad bij het hotel van TUI. Of zoek tijdens de Last Minute Alassio het centrum op waar je kunt uitrusten bij een knus restaurant met een bord vol spaghetti carbonara.