Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Arco

Last Minute Arco

  1. Last Minute
  2. Italië
  3. Gardameer
  4. Trentino
  5. Arco

Subtropisch kun je een Last Minute Arco wel noemen. Dat heeft alles te maken met de palmbomen, laurierstruiken en olijfbomen die dit Italiaanse stadje bij het Gardameer omringen. En dan zijn er ook nog eens geurige cipressen langs de kronkelige wegen te vinden. Wist je dat Arco populair is bij rotsklimmers van over de hele wereld? Voor actievelingen is dit dan ook een perfecte vakantiebestemming in Italië.

Last Minute Arco

Het subtropische decor van het Gardameer

Door het landschap vol palmen, olijfbomen en laurierstruiken is het alsof je tijdens een Last Minute Arco een subtropisch paradijs binnen rijdt. Het zonnige dorp aan de rand van het Italiaanse Gardameer is dan ook een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Wandel via de kronkelige wegen die omzoomd worden door geurige cipressen zeker eens naar het Castello di Arco. Dit middeleeuwse kasteel is op de top van een groene berghelling gebouwd en is dé plek om uit te kijken op de schilderachtige omgeving. Ondertussen zie je het diepblauwe water van het Gardameer fonkelen onder de zon. Na afloop van de wandeling maar een frisse duik nemen?

De rotsklim-traditie van Arco

Vind je wandelen over steile bergen al eng? Dan weet je waarschijnlijk nog niet dat Arco dé sportklimplaats van Italië is? Ieder jaar komen rotsklimmers van over de hele wereld naar het bergdorp om hun sport te beoefenen. In september wordt hier zelfs de heuse ‘Rock Masters’ klimcompetitie gehouden. Natuurlijk kun je tijdens een Last Minute Arco zelf een poging wagen, maar misschien is met een wijntje toekijken hoe de profs het doen wel net zo indrukwekkend. Wie toe is aan een culturele dag kan naar Milaan of Venetië rijden. Beide beroemde steden liggen op zo’n 2,5 uur rijden van Arco.