VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Cerreto Guidi

Last Minute Cerreto Guidi

  1. Last Minute
  2. Italië
  3. Toscane
  4. Cerreto Guidi

Tijdens een Last Minute in Cerreto Guidi maak je kennis met typische Italiaanse bezienswaardigheden. Vanuit de smalle straatjes van het Toscaanse plaatsje, hoog boven de meanderende Arno, heb je namelijk een betoverend uitzicht over het beroemde heuvellandschap van de streek. Met hoge cipressen en oude olijfbomen. Om ook de werken van Botticelli en Da Vinci tijdens een dagtrip naar Florence niet te vergeten.

Last Minute Cerreto Guidi

Écht Italië in Cerreto Guidi

Een Last Minute naar Cerreto Guidi is dé uitvalsbasis om de culturele bezienswaardigheden van Toscane te ontdekken. Florence, Pisa, Lucca... Maar ook de smalle, Italiaanse straatjes van de Cerreto Guidi zelf zijn een wandeling zeker waard. Struin langs de gekleurde gevels, kenmerkende cipressen en vele trappetjes naar de Pieve di San Leonardo. Een kleine okerkleurige kerk, met een bijzonder kleurrijk doopvont. En geniet van het panoramische uitzicht over het glooiende Toscaanse heuvellandschap, vol wijngaarden en olijfbomen, waar de rivier de Arno doorheen kronkelt.

Culturele stedentrip naar Florence

Met zo veel culturele trekpleisters in de omgeving, is het tijdens een Last Minute Cerreto Guidi lastig kiezen wat je eerst gaat bewonderen. Volg de rivier de Arno bijvoorbeeld naar het oosten. Waar je tijdens een stedentrip in Florence kennis kunt maken met de werken van Leonardo da Vinci en Botticelli in het Palazzo degli Uffizi. Wat is De Geboorte van Venus toch mooi. Tip van TUI: reserveer je toegangskaartjes voor vertrek online. Dit kost dan wel een paar euro extra, maar scheelt zeker in het hoogseizoen kostbare tijd. Die je tijdens een vakantie in Toscane wel beter kunt gebruiken. Om de koepel van de Cattedrale di Santa Maria del Fiore te beklimmen bijvoorbeeld. Of neem een kijkje bij een van de vele juweliers op de middeleeuwse Ponte Vecchio.