Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Elba

Last Minute Elba

  1. Last Minute
  2. Italië
  3. Elba

Elba is een van de parels in de Tyreense Zee, want de legende gaat dat de godin Venus precies hier haar parelsnoer liet vallen. Hoe parelachtig het Italiaanse eiland is ontdek je tijdens een Last Minute. Elba herbergt vele paradijselijke strandjes, zoals het Spiaggia dell'Ottone, vlakbij de camping van TUI. Ontdek de natuur tijdens een wandeling door de bergen of treed in Napoleons voetsporen in zijn luxe woonhuis in Portoferraio.

Last Minute Elba

Vakantie op het zonnige eiland Elba

Volgens de legende zou het Italiaanse Elba zijn ontstaan uit een van de gevallen parels uit het parelsnoer van de godin Venus. Hoewel zij haar parels moest missen, heeft de Tyrreense Zee er eentje bijgekregen. Dat het eiland voor de Toscaanse kust een juweel is kun je tijdens een Last Minute Elba met eigen ogen zien. Naast een bergachtig landschap vol wijngaarden en olijfbomen kent het eiland Elba talloze zonnige strandjes aan de Middellandse Zee. En ook de omgeving van de camping waar je tijdens een zonvakantie met TUI verblijft is hemels. De luxe bungalowtenten worden namelijk omgeven door de palmbomen van de Giardino dell'Ottone botanische tuin. Wie vanaf hier naar het strand wil hoeft alleen maar de heuvel af te lopen naar het Spiaggia dell'Ottone. Vanaf je handdoek op dit zand- en kiezelstrand geniet je van een magnifiek uitzicht over de hoofdstad van Elba, Portoferraio aan de overkant van de baai.

In Napoleons voetsporen

Hoewel Elba een topbestemming is voor wie wil relaxen op paradijselijke stranden heeft het eiland meer te bieden. Zo voeren de vele wandelroutes je over berghellingen en langs charmante bergdorpjes, waar je onderweg misschien wel een zeldzame moeflon spot. Wie tijdens een Last Minute Elba liever op ontdekking gaat door de geschiedenis moet in Portoferraio zijn. De hoofdstad ligt op een kwartiertje rijden met de auto vanaf de camping. Hier treed je in Napoleons voetsporen, want hij heeft in 1815 een jaar als banneling op Elba gewoond. Dat betekent echter niet dat hij op water en brood zat, zoals je zult zien tijdens een bezoek aan zijn luxe woonhuis Villa dei Mulini. Slenter door de balzaal en stel je voor hoe Napoleon hier zijn beroemde ontsnapping voorbereidde.