Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Marina di Massa

Tijdens een Last Minute Marina di Massa vier je vakantie zoals een echte Italiaan. Kies voor comfort op het langgerekte zandstrand van deze Toscaanse badplaats. Hier lig je op een strandbed met een cocktail van de dichtstbijzijnde strandtent in de hand. Flaneer over de pier en geniet van het uitzicht over de stad met de witte Apuaanse Alpen erachter. En omdat je met eigen vervoer reist, is een dagje naar de bergen zeker een optie of naar de verrassende stad Massa.

Last Minute Marina di Massa

Italiaans comfort in Marina di Massa

De bruisende badplaats Marina di Massa heeft een unieke ligging: precies tussen de Tyrreense Zee en de witte rotsen van de Apuaanse Alpen. Hier combineer je tijdens een Last Minute Marina di Massa een strandvakantie met uitstapjes in de Toscaanse natuur. Het strand van Marina di Massa strekt zich kilometers ver langs de kust uit. Een groot deel van het strand is bezet met parasols, strandstoelen en strandtenten. Italianen vieren hun vakantie namelijk graag met zo veel mogelijk comfort. Voordeel is dat je zo het strand op kunt lopen voor een zonnebaadsessie. Het strand wordt geflankeerd door een brede strandpromenade met palmbomen en wandel- en fietspaden. Wanneer je vanuit de accommodaties van TUI de boulevard volgt naar het centrum kom je vanzelf uit bij de pier. Flaneer naar het einde ervan voor een fraai uitzicht over de stad en de bergen die erachter omhoog rijzen.

Aan de voet van de Apuaanse Alpen

Wie Last Minute met zijn eigen auto naar Marina di Massa reist heeft alle vrijheid. Zo kun je de bergen achter Massa inrijden, waar al eeuwenlang marmer wordt gewonnen. Dit heeft het uiterlijk van de bergen zo ingrijpend veranderd dat het gebied van de Apuaanse Alpen inmiddels een beschermde status heeft. Een ander uitje is het oude centrum van Massa, dat een eindje landinwaarts ligt ten opzichte van Marina di Massa. Twee gebouwen zijn de moeite waard. Het eerste is het Palazzo Ducale aan het Piazza degli Aranci. Dit renaissance-paleis in opvallend rood is in de 19e eeuw het thuis geweest van Napoleons zus. Het andere bijzondere bouwwerk is het Castello Malaspina di Massa. Dit kasteel ligt op een heuvel boven de stad en stamt uit de middeleeuwen. Alleen voor het prachtige panorama zou je de klim al maken!