Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Volterra

Last Minute Volterra

  1. Last Minute
  2. Italië
  3. Toscane
  4. Volterra

Op vakantie naar Toscane, en wil je het liefst zo snel mogelijk weg? Boek dan bij ons een Last Minute naar Volterra. Dit typisch Italiaanse dorpje ligt hoog boven op een heuveltop in Toscane en wordt gekenmerkt door prachtige stenen gebouwen, waaronder het oudste gemeentehuis van Toscane. Letterlijk, een hoogwaardige vakantie.
Om ook de kunstwerken van albast niet te vergeten. Deze kun je hier zelf maken. Of kopen natuurlijk.

Last Minute Volterra

Hoogwaardige vakantie in Volterra

Hoog op een van de Toscaanse heuvels ligt Volterra. In dit typisch Italiaanse dorpje, met smalle straatjes en gezellige pleinen, vind je tal van goed bewaard gebleven historische bezienswaardigheden. En het leuke is: wie nu bij TUI een voordelige Last Minute naar Volterra boekt, is binnen een paar dagen hier al. Vanuit het centraal gelegen hotel in Volterra wandel je zo het oude stadscentrum in, omringd door hoge Etruskische stadsmuren. Hier kun je onder andere een bezoek brengen aan de het Palazzo dei Priori, het oudste gemeentehuis van heel Toscane! Of neem een kijkje bij het Romeinse theater van Volterra. Wil je een van de prachtige middeleeuwse paleizen die de stad rijk is van binnen bezichtigen? Beklim dan vooral ook de hoge torens voor een spectaculair uitzicht over het glooiende groene heuvellandschap en op heldere dagen zelfs de Middellandse Zee.

Stad van albast

Volterra is niet alleen een stad van wind en steen, maar ook en vooral de stad van albast. Het is namelijk de enige plek in heel Italië waar albast gewonnen wordt. Deze zachte, kalkachtige steensoort wordt in de verschillende ateliers in en om Volterra bewerkt tot prachtige beelden, gebruiksvoorwerpen, sieraden en souvenirs. Wie tijdens een vakantie in Italië zelf ook creatief aan de slag wil gaan, kan zelfs een cursus albast bewerken volgen. Zie je dit toch niet zo voor je, of is het resultaat niet helemaal zoals gewenst? Dan kun je tijdens een Last Minute Volterra natuurlijk altijd nog een van de prachtige stenen beelden of een andere luxe souvenir kopen in een van de winkeltjes.