Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Brela

Last Minute Brela

  1. Last Minute
  2. Kroatië
  3. Midden-Dalmatië
  4. Brela

Tijdens een Last Minute Brela verblijft u in een Kroatische badplaats met een tropische uitstraling. Het fijne kiezelstrand en heldere water van de Adriatische Zee liggen aan de voet van het groene Biokovo gebergte. Naast een zonnige strandvakantie is Brela ook de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar Split of Makarska. Of misschien een boottochtje op een glasbodemboot om de kust van Midden-Dalmatië verder te ontdekken.

Last Minute Brela

De tropen vlakbij

Wie zegt dat u naar de Caribbean moet voor een bounty gevoel? Dat kan ook dichter bij huis. Tijdens een Last Minute Brela verblijft u in een prachtig stukje Kroatië: de Makarska Rivièra. Het fijne kiezelstrand van Brela ligt aan de voet van het groene, imposante Biokovo gebergte. Vanaf uw ligbed strekt het heldere, turquoise water van de Adriatische Zee zich voor u uit. In het water steekt een eenzame rots fier omhoog vergezeld door enkele verdwaalde bomen en struiken. Een prachtig gezicht! U bent er ook zo, want het moderne hotel van TUI is direct gelegen aan het mooie strand.

Bekijk de zeewereld vanuit een glasbodemboot

Tijdens uw Last Minute Brela is de natuur vlakbij. Geniet van de vele prachtige pijnboombossen, terwijl u een van de vele wandelpaden langs zee uitprobeert. Of trek de Biokovo bergen in om te hiken of klimmen.

Als het water u toch meer lokt, kunt u mee op excursie in een glasbodemboot en genieten van het uitzicht over de kustplaatsjes van Midden-Dalmatië. Door de speciale doorkijk op de bodem van de boot wordt een unieke inblik in de zeewereld gegeven.

Bronwater uit eigen bronnen

Als u genoeg aan uw kleur heeft gewerkt, kunt u Brela zelf gaan verkennen. Tijdens een Last Minute Brela kunt u flaneren bij een van de verscheidene restaurants aan de gezellige kustpromenade. Geniet van heerlijke verse visspecialiteiten bij restaurant ‘Konoba Feral’ en drink daarbij een lekker koude ‘Ojusko’, een Kroatisch biertje. Of bestel bronwater uit de eigen bronnen.

Van het Blauwe Meer naar het Rode Meer

Pakt u het liever wat grootser aan? Reis dan af naar het verder landinwaarts gelegen Imotski, een stad die al dateert uit de oudheid. Het ‘Imotski Local History Museum’ met zijn archeologische vondsten kan u er alles over vertellen. Imotski is beroemd vanwege het meer dan 1000 jaar oude ‘Topana Fort’, gelegen bij het prachtige Blauwe Meer. Ook bij Imotski ligt het Rode Meer, waarvan verteld wordt dat het evenals het Blauwe Meer via ondergrondss kanalen in de Adriatische Zee loopt. Deze natuurmonumenten liggen ingebed in het Biokovo gebergte.

Dansen in een grot boven zee

Als u nog even wilt gaan stappen tijdens uw Last Minute Brela, dan is Makarska een aanrader. Deze iets zuidelijker gelegen stad heeft het allemaal: moderne cafés, een jachthaven, gezellige terrasjes die zowel overdag als ‘s avonds altijd goed bezocht worden. Wat dacht u van de beroemde bar ‘Deep’ of de disco ‘Grotta’? Beiden hebben een unieke ligging, namelijk in een grot vlak boven zee.