Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Zagreb

Last Minute Zagreb

  1. Last Minute
  2. Kroatië
  3. Zagreb

Misschien is Zagreb niet de eerste stad die in je opkomt als je dringend toe bent aan een stedentrip in Europa. Toch is een verblijf in deze Kroatische hoofdstad een prima idee voor liefhebbers van cultuur, bijzondere bezienswaardigheden én gezelligheid. Boek dus snel een Last Minute Zagreb en maak kennis met de imposante kathedraal, gezellige pleinen én vele musea die de stad rijk is.

Last Minute Zagreb

Gezellige Europese verrassing

Op korte termijn toe aan een stedentrip met een goede portie cultuur en gezelligheid in een van de minder toeristische hoofdsteden van Europa? Aan de voet van het hoge Medvednica-gebergte, net ten zuiden van de grens met Slovenië en vlak bij de rivier Sava ligt de Kroatische hoofdstad Zagreb. Zagreb is een gezellige en boeiende stad om als stedentrip te bezoeken. Dankzij de veelzijdigheid van Zagreb, met het levendige centrum, tal van musea, kunstgalerijen en groene parken is een bezoek aan deze Kroatische stad zeker de moeite waard.

Renoir. Of toch niet?

Boek je bij TUI een centraal gelegen hotel in het hart van de stad tijdens een Last Minute naar Zagreb? Dan wandel je vanuit het luxe resort zo naar de imposante gotische kathedraal met 2 ruim 100 meter hoge torens en 13e eeuwse fresco’s. Maar ook de vele musea bevinden zich op loopafstand. Genoeg gewandeld? Dan stap je ook zo in een van de kenmerkende blauwe trams. Voor een bezoek aan het Mimara Museum bijvoorbeeld, met werken van onder andere Rubens, Da Vinci en Renoir. Bijzonder detail: volgens sommige kenners zou een groot deel van de collectie uit vervalsingen bestaan.

De kleurrijke binnenstad van Zagreb

Lang genoeg naar de penseelstreken van Van Gogh (of iemand anders) gestaard? Dan kun je tijdens de Last Minute in Zagreb het gezellige stadscentrum verkennen. Zorg er wel voor dat je op zaterdag niet te laat gaat shoppen, want de winkels sluiten dan al vroeg. Struin bijvoorbeeld langs de marktkraampjes van de drukbezochte en kleurrijke Dolac Market, een boerenmarkt waar onder andere verse vruchten, bloemen en handgemaakte souvenirs te koop zijn. Of strijk neer op het terras van café Mala Kavana aan het centrale Trg Ban Jelačića plein voor een lekker glas rakija.