Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Borger

Last Minute Borger

  1. Last Minute
  2. Nederland
  3. Drenthe
  4. Borger

Toe aan een Last Minute vakantie? Een paar uur rijden en je bent in Borger, een knus dorp in Drenthe. Rondom Borger vind je een verscheidenheid aan activiteiten. Borger is vooral bekend door de hunebedden. Je vindt hier namelijk de D27, het grootste hunebed van Nederland. Hou je van wandelen of fietsen, dan kun je tijdens een Last Minute Borger terecht in de prachtige bossen en heidevelden van het Nationaal Park Dwingelderveld.

Last Minute Borger

De hunebedden van Borger

Pak de auto maar vast in om vervolgens koers te zetten naar het groene Drenthe. Een Last Minute Borger laat je een aantal bijzondere plekken van Nederland zien. Het is de ideale bestemming voor een weekendje weg of langere vakantie. Het knusse dorp ligt op de Hondsrug: een langgerekte zandrug die zich uitstrekt van Emmen tot aan Groningen. Heb je nog nooit een hunebed in het echt gezien? Dan is dit je kans. De prehistorische grafkamers zijn kenmerkend voor de Nederlandse geschiedenis. Borger staat bekend om het grootste hunebed van Nederland: de D27. De D27 heeft maar liefst 9 dekstenen is 23 meter lang. In het naastgelegen Hunebedmuseum leer je alles over de prehistorische graven. Een leuk en leerzaam uitstapje voor de hele familie.

Fietsen door Nationaal Park Dwingelderveld

Na zo’n leerzame activiteit kun je bijkomen in het vakantiepark van TUI, dat op een half uurtje rijden van Borger ligt. Geniet hier volop van het indoor waterparadijs of kom bij in de luxe bungalow in een rustige omgeving. Ook kun je Nationaal Park Dwingelderveld verkennen. Dit is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Wie van fietsen of wandelen houdt is hier op de juiste plek. Neem bijvoorbeeld de fietsroute Natuurmonumenten. Deze gaat door de bossen en paarse heidevelden van het park. Ook kom je langs een theehuis, waar het even uitrusten geblazen is met een kopje thee en wat lekkers. Langs de route wordt informatie gegeven over de omgeving, zoals bij het informatiepunt van Staatsbosbeheer. Er valt in ieder geval genoeg te ontdekken.