Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Gasteinertal

Last Minute Gasteinertal

  1. Last Minute
  2. Oostenrijk
  3. Gasteinertal

Boek een Last Minute naar het Gasteinertal als je toe bent aan rust, natuur en wellness of wintersport. Dit dal in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland staat bekend om zijn heilzame water, waardoor er veel kuuroorden zijn. Kies bijvoorbeeld voor een hotel in Bad Gastein of een hotel in Bad Hofgastein met riante wellness. Hiervandaan kijk je zo uit op uit op Nationaal Park Hohe Tauern, waar je ook kunt skiën tussen de gletsjers!

Last Minute Gasteinertal

Ontspannen in het Gasteinertal

Na een Last Minute vakantie in het Gasteinertal voel je je als herboren. Dit dal in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland, dat je met eigen vervoer in circa 10 uur rijden bereikt, staat namelijk bekend om zijn heilzame water dat zou helpen bij een groot aantal (reumatische) aandoeningen. Bekende plaatsen in het mondaine Gasteinertal zijn onder andere de kuurdorpen Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein en Sportgastein. Bad Gastein en Bad Hofgastein zijn de wat bekendere en mondainere dorpen, met veel moderne faciliteiten. Zoals de naam al zegt, zijn deze twee dorpen tevens kuuroord en herbergen een groot aantal waterbronnen die in diverse thermale baden hun heilzame werking hebben.

Toch hoef je tijdens een vakantie in het Gasteinertal het hotel van TUI niet uit voor een ontspannen dagje. Zowel het hotel in Bad Gastein als het hotel in Bad Hofgastein zijn voorzien van een uitgebreid wellness center. Eén ding is zeker: na een Last Minute Gasteinertal kom je ontspannen terug!

Een hotel in Nationaal Park Hohe Tauern

Naast de vele mogelijkheden voor ontspanning tijdens een Last Minute in het Gasteinertal, is er nog een belangrijke reden waarom we een vakantie naar het Gasteinertal kunnen aanraden. Een aantal dorpen in dit dal hebben namelijk een prachtige ligging in Nationaal Park Hohe Tauern. Bad Gastein bijvoorbeeld, waar je kunt verblijven in een hotel van TUI, ligt middenin dit natuurgebied op 1000 meter hoogte en ook de bekende 'Gletschermühlen' watervallen zijn hier te vinden. Bijzonder aan deze watervallen is dat ze zijn ontstaan uit het smeltwater van een gletsjer.

Op wintersport in het Gasteinertal

Graag op wintersport naar het Gasteinertal? Met 50 kabelbanen/liften en in totaal meer dan 205 kilometer aan uitstekend geprepareerde en sneeuwzekere pistes, is het Gasteinertal een van de aantrekkelijkste skigebieden in de regio. Maak kennis met dit aangename skigebied van het Gasteinertal en verblijf in een vakantiehuis of wintersport chalet in Bad Gastein en Badhofgastein. Hoewel Bad Hofgastein iets minder mondain is dan Badgastein, wordt ook dit dorp gesierd door luxe villa's die je doen denken aan keizerlijke tijden. Bad Gastein wordt door de keizerlijke allure zelfs het Monte Carlo van de Alpen genoemd. En dat is ook niet zo gek, want in het verleden was een van de vaste bezoekers Keizerin Elizabeth van Oostenrijk-Hongarije, ook wel Sissi genoemd. Misschien slaap je tijdens een Last Minute in het Gasteinertal wel in haar voormalige bed!