VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Hochzillertal - Hochfügen

Last Minute Hochzillertal - Hochfügen

  1. Last Minute
  2. Oostenrijk
  3. Hochzillertal - Hochfügen

Een Last Minute in Hochzillertal-Hochfügen is zowel in de zomer als in de winter een goed idee. In de winter kun je bij dit dal in Tirol fantastisch skiën op de wit besneeuwde top van de Spieljoch. En in de zomer komen de groene alpenweiden weer tevoorschijn. Je kunt ze zonder schoenen verkennen op het Blotevoetpad of van boven bekijken tijdens het paragliden. Liever passief genieten van het uitzicht? Stap dan aan boord van de Zillertalbahn.

Last Minute Hochzillertal - Hochfügen
Bekijk alle Last Minutes Hochzillertal - Hochfügen (2)

Last Minute naar Hochzillertal-Hochfügen

Een Last Minute naar Hochzillertal-Hochfügen is het hele jaar door een goed idee. Dit dal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, gelegen op slechts één uur vliegen, wordt namelijk omringd door imposante bergen. In de winter kun je hier fantastisch skiën of langlaufen over de wit besneeuwde toppen. Daarentegen is het Hochzillertal-Hochfügen in de zomervakantie weer ideaal voor fietstochten of wandelingen langs de groene alpenweiden. De perfecte uitvalsbasis voor zo'n actieve vakantie in Hochzillertal-Hochfügen is de Spieljoch. Deze 2236 meter hoge berg is eenvoudig te bereiken met Spieljochbahn, een kabelbaan vlak bij een van onze hotels in Fügen. Op de top kun je onder andere een wandeling over het rotsgesteente en weiden van het Blotevoetenpad.

Paragliden vanaf de Spieljoch

Het zal je wellicht opvallen dat de blauwe lucht rondom de Spieljoch af en toe wordt onderbroken door een kleurrijke vlieger. Dit zijn overigens niet zomaar vliegers. Het zijn paragliders die zich wagen aan een sprong van deze berg, op zo'n 1200 meter hoogte. De tijdsduur van zo'n ritje varieert nog al eens door de aan- of afwezigheid van de wind, maar toch is het zeker de moeite waard. Een aantal minuten lang zweef je namelijk over de met paardenbloemen begroeide alpenweiden. Bij goed weer zie je ook zo de gemoedelijke dorpen in het dal liggen. We hebben het dan over Fügen, Uderns en Ried im Zillertal. Tijdens een Last Minute in Hochzillertal-Hochfügen verblijf je ook in een hotel of appartement van TUI in een van deze dorpen.

Op excursie met de Zillertalbahn

Kenmerkend voor deze gemoedelijke dorpen, waar je tijdens een Last Minute in Hochzillertal-Hochfügen verblijft, is de Zillertalbahn. Deze trein rijdt dwars door dorpen als Fügen, Uderns en Ried im Zillertal heen. Overigens zul je er qua geluid vrij weinig last van hebben. De trein rijdt expres maar 32 kilometer per uur, zodat je onderweg volop kunt genieten van het spectaculaire landschap. De spoorbaan leidt namelijk van Jenbach naar Mayrhofen en rijdt dwars door imposante bergketens. Je begrijpt dus wel dat je tijdens deze excursie met de Zillertalbahn wordt getrakteerd op spectaculaire vergezichten.

Bekijk alle Last Minutes Hochzillertal - Hochfügen (2)

Populaire bestemmingen

Fügen(2) Fügen